TikTok mund të ndahet nga ByteDance për të shmangur ban

TikTok po ndjen gjithnjë e më shumë presionin e vendeve perëndimore: pas ndalimit të rrjetit social në Belgjikë dhe thashethemeve për projektligjin anglez për një ndalim në Mbretërinë e Bashkuar, menaxherët e platformës së ndarjes së videove do të ishin gati të ndërpresin lidhjet me prindin. kompania ByteDance, me synimin për të synuar listimin e kompanisë në bursë ose shitjen tek ofertuesi më i lartë.

TikTok shkëputet nga ByteDance?
Udhëheqja e brendshme e TikTok po shqyrton me kujdes ndërprerjen e lidhjeve me ByteDance në një lëvizje të dëshpëruar për të hequr çdo akuzë shtesë, sipas një raporti të fundit të Bloomberg të publikuar pasi agjencia e lajmeve foli me burime të paidentifikuara të lidhura me kompaninë për rreziqet e supozuara të sigurisë që lidhen me qeverinë kineze dhe duke spiunuar në emër të saj.

Prandaj, ndarja nga kompania mëmë mund të çojë në shitjen e rrjetit social, i cili deri më sot do të kishte një vlerë prej rreth 50 miliardë dollarësh. Një çmim padyshim jo i papërfillshëm, por me siguri që disa gjigantë të teknologjisë do të ishin të gatshëm ta paguanin duke pasur parasysh potencialin e platformës. Përndryshe, TikTok do të përpiqet të shkojë në rrugën e listimit publik.

Në të gjitha këto, zëdhënësja Maureen Shanahan bëri disa deklarata në lidhje me “Project Texas”, një plan shumë i ngjashëm me Projektin Evropian Clover i cili synon të zhvendosë të gjitha të dhënat e përdoruesve të SHBA-ve në serverë në pronësi të kompanive të palëve të treta, të gjykuar si të besueshëm. Jashtë shtetit, referenca do të ishte Oracle. Këtu janë fjalët e Shanahan:

“Ne mbetemi të sigurt se rruga më e mirë për të adresuar shqetësimet e sigurisë kombëtare është transparenca maksimale, me mbrojtjen e bazuar në SHBA të të dhënave dhe sistemeve të përdoruesve të SHBA-së; monitorim, kontroll dhe verifikim i fuqishëm nga palët e treta. Nëse qëllimi është mbrojtja e sigurisë kombëtare, një ndalim ose shitje nuk do ta zgjidhë problemin, pasi asnjë nga opsionet nuk zgjidh çështjet e aksesit të të dhënave ose transferimit të të dhënave.”


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/15/tiktok-mund-te-ndahet-nga-bytedance-per-te-shmangur-ban/