TikTok mbështetet në qendrat evropiane të të dhënave për sigurinë e përdoruesve

Tik Tok do të mbështetet në dy qendra të reja të të dhënave në Evropë për të ruajtur të dhënat e pajtimtarëve në territorin kontinental dhe për t’iu përgjigjur edhe më shumë rregulloreve të BE-së për privatësinë.

Pas shpalljes së një infrastrukture të parë në Irlandë, strategjia e rrjetit social është të mbështetet në gjithsej tre qendra të dhënash me të cilat do të menaxhojë informacionin e qytetarëve evropianë.

Ashtu si i pari, vendi i dytë do të jetë gjithashtu i hapur në tokën irlandeze, ndërsa një i tretë do të ndërtohet “në Evropë”, me vendin pritës që ka të ngjarë të komunikohet në një fazë të avancuar të projektit.

Të dhënat e pajtimtarëve evropianë të Tik Tok do të migrohen në qendrat e reja të të dhënave që në fillim të këtij viti, me operacionet që do të vazhdojnë në vitin 2024. “Është një kënaqësi e madhe për ne të shohim se si Tik Tok është bërë pjesë integrale e kulturës dhe jetës së përditshme të njerëzve. Ne vazhdojmë të ofrojmë konkretisht strategjinë e qeverisjes së të dhënave të përshkruara për Evropën vitin e kaluar, e cila kufizon më tej aksesin në të dhënat evropiane të përdoruesve nga punonjësit, si dhe minimizon flukset e të dhënave jashtë Evropës dhe i mban ato të abonentëve në vend”, shpjegoi Rich Waterworth, TikTok Operations & Marketingu i Evropës.

Sipas platformës, sot ka mbi 150 milionë përdorues aktivë në muaj në Evropë, në 32 tregje, përfshirë atë italian, dhe më shumë se 5000 njerëz të punësuar në dhjetë vende evropiane: Belgjikë, Francë, Gjermani, Irlandë, Itali, Holandë. , Polonia, Spanja, Suedia dhe Mbretëria e Bashkuar. Javën e kaluar, TikTok zbuloi raportin e tij të parë pas Kodit të Përmirësuar të Praktikës mbi Dezinformimin e paraqitur nga Komisioni Evropian në qershor të vitit të kaluar, me udhëzime se si e hoqi përmbajtjen për shkeljen e politikave të lajmeve të rreme dhe udhëzime të tjera. Kompania është në proces të sjelljes së analizave dhe raporteve të saj në përputhje me Aktin e Shërbimeve Dixhitale të Bashkimit Evropian, i cili kërkon që kompanitë të ofrojnë njohuri se si trajtohen postimet e paligjshme, si dhe të përcaktojnë në mënyrë transparente operacionet e reklamimit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/17/tiktok-mbeshtetet-ne-qendrat-evropiane-te-te-dhenave-per-sigurine-e-perdoruesve/