TikTok: Mbërrijnë fotot e profilit të krijuara nga AI

Më shumë se një muaj pas prezantimit të butonit që rivendos algoritmin TikTok, duke lejuar kështu përdoruesit të rivendosin burimin “Për ty” dhe të gjejnë përmbajtje video më në përputhje me shijet e përdoruesit të shërbimit, e njëjta platformë sociale po përgatitet të prezantojë një tipar shumë intrigues që sjell inteligjencën artificiale edhe më afër përdoruesve.

Jo vetëm algoritmet e përzgjedhjes së videove që do të propozohen në furnizim: TikTok së shpejti do t’ju lejojë të gjeneroni avatarë për profilin tuaj me AI, por ka disa dyshime në lidhje me mbrojtjen e privatësisë së përdoruesit.

TikTok mirëpret AI me krahë hapur
Për të zbuluar veçorinë dhe për të folur për të me The Verge ishte i njohuri Matt Navarra, i cili, me një nga Tweet-et e tij tipike, parashikoi disa nga aftësitë e AI të nënshkruar nga TikTok.

Mënyra se si funksionon është e thjeshtë: mjeti në fjalë ju kërkon të dërgoni nga tre deri në dhjetë foto dhe, për rrjedhojë, të zgjidhni nga dy deri në pesë stile të ndryshme për çdo foto të krijuar nga AI. Pasi të keni përfunduar, thjesht prisni disa minuta që fotot të krijohen në të vërtetë. Kur të jenë gati, mund t’i shkarkoni, ta vendosni si avatar ose ta publikoni në tregimet personale të TikTok.

Pra, ne po flasim për një maksimum prej 30 fotosh të gjeneruara në një kohë të shkurtër, e ndjekur nga fshirja automatike e imazheve të ngarkuara në server për të hyrë në funksion dhe eliminimi i avatarëve të gjeneruar nga TikTok. E gjithë përmbajtja e krijuar nga e para duhet të jetë në përputhje me udhëzimet e komunitetit dhe do të moderohet nga TikTok nëse është e nevojshme.

Së fundi, AI mund të përdoret vetëm një herë në ditë për të mos bllokuar serverët, duke marrë parasysh numrin e përdoruesve që do të provojnë shërbimin.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/26/tiktok-mberrijne-fotot-e-profilit-te-krijuara-nga-ai/