The Sandbox: Kujdes nga emailet e rreme

Zhvilluesi i The Sandbox ka paralajmëruar përdoruesit se mund të marrin email nga palë të treta me qëllim të shpërndarjes së malware. Dikush ishte në gjendje të hynte në kompjuterin e një punonjësi dhe të dërgonte mesazhe të cilat për rrjedhojë duket se vijnë nga Sandbox. Këshilla kryesore është të instaloni një zgjidhje sigurie që zbulon dhe bllokon këtë dhe kërcënime të ngjashme.

Sandbox nuk ka dërguar asnjë email
Sandbox është një lojë me shumë lojtarë të botës së hapur e mundësuar nga zinxhiri i bllokut Ethereum me mbi 350,000 përdorues aktivë mujorë, të cilët mund të krijojnë dhe fitojnë para nga përmbajtja interaktive. Mund të krijosh art piksel NFT për t’u shitur në The Sandbox NFT Marketplace ose OpenSea dhe të fitosh tokena SAND për të tregtuar në Binance ose Coinbase.

Ngjarja e sigurisë ka ndodhur më 26 shkurt. Dikush fitoi akses në kompjuterin e një punonjësi dhe kështu në adresat e shumta të emailit të përdoruesve. Këta të fundit kanë filluar të marrin emaile me temë “The Sandbox Game (PURELAND) Access”. Në trupin e mesazhit, kishte një lidhje që tregonte për malware të vendosur në një sajt të jashtëm. Malware lejonte aksesin në kompjuterët e viktimave nga distanca dhe vjedhjen e informacionit personal.

Pas zbulimit të aksesit të paautorizuar, The Sandbox kontaktoi përdoruesit e prekur për t’i këshilluar që të mos shkarkonin asgjë nga faqja dhe të mos hapnin skedarin. Llogaritë e punonjësit janë bllokuar dhe të gjitha fjalëkalimet janë rivendosur. Sandbox rekomandon që përdoruesit të aktivizojnë vërtetimin me dy faktorë, të përdorin fjalëkalime të forta dhe të instalojnë një antivirus të mirë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/07/the-sandbox-kujdes-nga-emailet-e-rreme/