The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom tani mund ta gjeni në Nintendo Switch

Pas një pritjeje të gjatë, fansat e The Legend of Zelda më në fund mund të marrin në dorë Tears of the Kingdom, një vazhdim i drejtpërdrejtë i Breath of the Wild dhe kapitulli i fundit në ekskluzivitetin historik të Nintendo. I disponueshëm ekskluzivisht për Switch, si në mënyrë dixhitale ashtu edhe fizikisht, aksioni/aventura i katapulton lojtarët në një botë të hapur Hyrule, edhe më e madhe dhe më e shtresuar se vendosja e episodit të mëparshëm. Loja tashmë është promovuar nga shtypi ndërkombëtar.

TLOZ: Tears of the Kingdom pushtuan të gjithë… ose pothuajse

I iniciuar nga babai i Super Mario, Shigeru Miyamoto dhe Takashi Tezuka, seriali The Legend of Zelda debutoi në shkurt 1986 në Nintendo Entertainment System. Për herë të parë takuam Link dhe Princeshën Zelda, dy personazhe ikonë që do të shfaqen në çdo episod të ekskluzivitetit. Breath of the Wild (2017) është kapitulli më i shitur në serial, një titull që ka ripërcaktuar konceptin e ‘aventurës së botës së hapur’ dhe që me meritë ka fituar një vazhdim: kështu arrijmë në 12 maj 2023, te Tears of Mbretëria.

“Origjinali Legend of Zelda […] lindi falë shëtitjeve rinore nëpër fshatin e qetë japonez të krijuesit të tij, i cili kodoi në ekranin e vogël jo vetëm vendet e fëmijërisë së tij, por edhe një ndjenjë të vërtetë nostalgjie. që kthehet, e pandryshuar, tek të gjithë ata që kanë pritur ardhjen e kësaj dite në gjashtë vitet e fundit”, thotë Nintendo në një deklaratë për shtyp. “Sepse pas gati dyzet vjetësh TLOZ është edhe ky: një mit, një fenomen global që bashkon nën krahët e tij miliona njerëz të të gjitha moshave”.

Në Tears of the Kingdom ne do të kthehemi të imitojmë Linkun për të eksploruar një botë lojërash edhe më të madhe, ku gjejmë ishuj të pezulluar në qiell dhe tunele nëntokësore për t’i eksploruar lirshëm. Protagonisti ka në anën e tij një gamë të re aftësish, të gjitha të dhëna nga Ultraman, me të cilat do të jetë e mundur të ndërtohen objekte dhe automjete, të mblidhen armë unike dhe madje të manipulohet koha. Një përzierje që do të japë “hapësirë ​​të bollshme për kreativitet”, sipas zhvilluesve, dhe që prezanton mekanikë novatorë që përcaktojnë “standarde të reja të përsosmërisë për zhanrin e referencës”.

Kapitulli i ri i Legend of Zelda tashmë është vlerësuar nga faqet e shtypit ndërkombëtar: shumica e gazetave e kanë promovuar titullin me nota të plota. Duke i hedhur një sy faqes që Metacritic i ka kushtuar lojës, zbulojmë se, për momentin, rezultati mesatar është 96 nga 100, bazuar në 87 komente. Një rezultat befasues që i afrohet rekordit të arritur nga Breath of the Wild (97/100) dhe që konfirmon cilësinë e lartë të këtij vazhdimi.

Është kurioze të theksohet se vetëm një nga komentet e grumbulluara nga Metacritic i ka dhënë një vlerësim ‘mediokër’ TLOZ: Tears of the Kingdom. Ky është rishikimi i faqes Gfinity, i nënshkruar nga Josh Brown, i cili vendosi t’i japë lojës 6/10. Pa shumë surpriza, publikimi i Gfinity ka shkaktuar një sërë polemikash në rrjetet sociale, sidomos tek fansat më të zjarrtë të ekskluzivitetit në fjalë, të cilët duket se e kanë marrë si një fyerje personale.

Luke Plunkett i Kotakut vazhdoi historinë dhe mbrojti redaktorin e Gfinity. Siç thekson me të drejtë Plunkett, “Recensioni i (Josh) Brown është gjithçka që duhet të jetë një përmbledhje e vlerësuar: është personale, tregon qartë se çfarë po thotë dhe pse po e jep atë notë, dhe ndihmon këdo që mund të ndajë këto mendime të kuptojë se çfarë loje eshte per”. Shkrimtari i lartë i Kotakut shton: “Asnjë videolojë nuk është objektivisht e përsosur, secili ka shije dhe aftësi të ndryshme dhe secili titull i kënaq ata në një mënyrë të ndryshme”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/13/the-legend-of-zelda-tears-of-the-kingdom-tani-mund-ta-gjeni-ne-nintendo-switch/