Super Mario Bros. Wonder: aventura e re 2D vjen në tetor në Nintendo Switch

Nintendo Direct i sotëm u dha adhuruesve të shtëpisë së Kiotos mundësinë për të parë në veprim lojërat që përbëjnë linjën e ardhshme të Switch.

Midis titujve gjejmë Detective Pikachu: Kthimi i pabotuar, Pikmin 4 tashmë i njohur dhe i pritur dhe surpriza si Super Mario RPG, një xhirim i titullit homonim të lëshuar në 1996 në SNES. Hidrauliku kërcyes mbetet protagonisti absolut i ngjarjes dixhitale falë shpalljes së një loje tjetër: quhet Super Mario Bros Wonder dhe është aventura e re dydimensionale kushtuar Marios dhe shokëve të tij. Pritja nuk do të zgjasë shumë.

Wonder magjeps shikuesit e Nintendo Direct

“Bashkohuni me Marion dhe miqtë në një aventurë të re 2D me lëvizje anësore nëpër një botë mrekullish, solo ose në bashkëpunim lokal!” thuhet në përshkrimin e trailerit të njoftimit. “Super Mario Bros. Wonder vjen në Nintendo Switch më 20 tetor.”

Platforma e re 2D kujton kapitujt klasikë të serisë Super Mario Bros, por në të njëjtën kohë ofron një shkrirje intriguese të veprimit dhe muzikës, të ngjashme me atë që Ubisoft ka bërë me titujt më të fundit në serinë Rayman, duke filluar me Origins ( 2011). Ne gjejmë shumicën e elementeve që dallojnë kapitujt më tradicionalë, por ka edhe risi të shumta që do të ndikojnë ndjeshëm në mënyrën se si do të trajtojmë nivelet e ndryshme.

Mario në fakt do të jetë në gjendje të mbledhë ‘power ups’ të reja, duke përfshirë një frut të veçantë që do ta transformojë atë në një elefant. Në këtë formë, hidrauliku duket dukshëm më i ngadalshëm në lëvizje, por gjithashtu fiton forcë të konsiderueshme fizike, siç tregohet kur vendos të shkelmojë një Goomba të varfër duke e hedhur jashtë kufijve të nivelit.

Sfidat shumëngjyrëshe të Super Mario Bros. Wonder mund të trajtohen vetëm ose, siç shihet në pjesën e dytë të trailerit, në modalitetin bashkëpunues. Në fakt, do të mund të luhet në shoqërinë e tre lojtarëve të tjerë që do të luajnë Princesha Peach, Luigi, Toad, Princesha Daisy dhe personazhe të tjerë emblematikë nga universi Mario.

Ju kujtojmë se Wonder do të jetë i disponueshëm nga 20 tetori 2023 ekskluzivisht për Nintendo Switch. Ashtu si Super Mario RPG, kapitulli i ri 2D është tashmë i disponueshëm për para-porosi.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/21/super-mario-bros-wonder-aventura-e-re-2d-vjen-ne-tetor-ne-nintendo-switch/