Sulmet DDoS janë rritur në vitin 2022 dhe janë gjithnjë e më të rrezikshme

Sulmi më i madh DDoS i bllokuar ndonjëherë nga Cloudflare vetëm këtë muaj është vetëm një nga shumë që ekspertët e sigurisë kibernetike kanë gjurmuar muajt e fundit. Në fakt, sipas analizave të fundit, sulmet e Mohimit të Shërbimit të Shpërndarë janë rritur në 2022, duke alarmuar kompanitë dhe të tjerët.

Studiuesit e Qrator Labs folën për këtë dhe, siç u mor nga Techradar, ata vunë re një rritje të sulmeve prej 73% në baza vjetore, me kriminelët kibernetikë të përfshirë kryesisht të tërhequr nga media (ata përbëjnë 18.5% të sulmeve DDoS të identifikuara në shkallë globale), sistemet e pagesave (13%) dhe bankat (10%). Objektivi i parë favorizohet në dritën e rolit të tyre në komunikimin e konflikteve sociale dhe politike në shoqëri, ndërkohë që institucionet bankare dhe sistemet e pagesave janë sektorët më fitimprurës për sulmuesit.

Duke hyrë në detaje, tremujori i parë i vitit 2022 ishte ai në të cilin ndodhën shumica e sulmeve, e barabartë me 43.2% për të qenë të saktë; Në TM2 2022, nga ana tjetër, është shënuar 23.3% dhe rënie e përqindjes për tremujorin e tretë (20.5%) dhe për të katërtin (13%).

Kohëzgjatja e sulmeve DDoS më pas u rrit dhjetëfish në vetëm 12 muaj, duke shkuar nga rreth 10 orë në 10 ditë. Për më tepër, ato janë shumë më komplekse dhe më të optimizuara, të gatshme për të përfituar nga botnet më të fuqishme për të mbajtur sulmin për javë të tëra.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/22/sulmet-ddos-jane-rritur-ne-vitin-2022-dhe-jane-gjithnje-e-me-te-rrezikshme/