Stop telefonatave të padëshiruara: funksioni i ri WhatsApp është gati

WhatsApp po përgatitet të lançojë një nga lajmet më të rëndësishme dhe të pritura me padurim nga përdoruesit e tij të shumtë në mbarë botën: aplikacioni i famshëm i mesazheve të çastit po teston në fakt një funksion specifik që do të bëjë të mundur t’i thuash lamtumirë fenomenit të thirrjeve të padëshiruara nga të panjohurat. numrat.

Prandaj, në të njëjtën kohë, që teknikët po punojnë për të lejuar transformimin e imazheve në ngjitëse të WhatsApp-it, po bëhen hapa të mëdhenj për t’u vënë në dispozicion përdoruesve të aplikacionit një opsion që u lejon atyre të kundërshtojnë një herë e përgjithmonë gjithë fenomeni i thirrjeve obsesive nga kontakte të panjohura. Versioni beta i Android është ai i zgjedhur për të testuar risinë më të fundit të rëndësishme, falë së cilës do të jetë e mundur që të mbyllen automatikisht të gjitha thirrjet e padëshiruara që vijnë nga numra që nuk kanë lidhje me librin e adresave.

Një fenomen që po zgjerohet me shpejtësi, sidomos kohët e fundit dhe që ka filluar të fshehë më shumë gracka shqetësuese sesa thirrjet reklamuese “të thjeshta”. Madje, gjithnjë e më shumë po tentohen nga persona të panjohur për të zotëruar të dhënat sensitive të viktimës në detyrë apo edhe në disa raste për të nxitur personat për të kryer pagesa.

Rreziku që numri juaj të bëhet një objektiv i privilegjuar i të huajve dhe mashtruesve është rritur me rritjen e popullaritetit të komunitetit, shpjegon Gizchina: sapo të bashkoheni në një grup, në fakt, mund të kontaktoheni nga njerëz të lidhur me të njëjtin komunitet. Kjo është arsyeja pse ne përshpejtuam zhvillimin e kësaj veçorie. Megjithatë, duke aktivizuar heshtjen automatike të thirrjeve hyrëse, nuk ekziston rreziku i humbjes së të dhënave në lidhje me to.

Pajisja elektronike, është e vërtetë, nuk do të bjerë zilja, megjithatë telefonata në heshtje do të regjistrohet ende në listë dhe në njoftimet e aplikacionit, me qëllim që të lejojë rikuperimin e informacionit në lidhje me ata që kanë tentuar të kontaktojnë celularin e tyre. Numri i telefonit. Ende nuk është përcaktuar një datë zyrtare për publikimin e këtij funksioni të pritur, por ka shumë gjasa që, duke pasur parasysh numrin e madh të kërkesave, grupi i zhvillimit WhatsApp të sigurojë një version të qëndrueshëm për të gjithë përdoruesit sa më shpejt të jetë e mundur.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/06/stop-telefonatave-te-padeshiruara-funksioni-i-ri-whatsapp-eshte-gati/