Spotify: së shpejti do te vijë një nga veçoritë më të mira të Youtube Music

Ndërsa shtytja e Spotify për DJ vazhdon, AI që argëton përdoruesit duke gjeneruar lista dëgjimi dhe duke funksionuar si një radio virtuale e krijuar në vend, operatorët e platformës më të përdorur të transmetimit të muzikës në botë po përgatiten të debutojnë një veçori mjaft intriguese. Vetë Daniel Ek, CEO i Spotify, e parashikoi përmes Twitter: për çfarë bëhet fjalë?

Spotify “vjedh” veçoritë nga Youtube Music
Spotify po teston mixtapes offline për abonentët në këtë ditë, sipas themeluesit të shërbimit të transmetimit. Të quajtura “Përzierje jashtë linje”, ato lejojnë përdoruesit të shkarkojnë automatikisht të gjitha këngët e luajtura së fundmi, në mënyrë që të mund të vazhdojnë të dëgjojnë edhe kur janë të shkëputur nga rrjetet Wi-Fi ose celulare.

Siç mund ta shihni nga pamja e ekranit e shpërndarë nga Ek, me sa duket nga ekrani i iOS i Spotify, funksioni i ri do të projektohet veçanërisht për të gjitha kohërat kur pajisja është në modalitetin e aeroplanit dhe do t’i lejojë përdoruesit të shijojnë muzikë për rreth 3 orë e gjysmë – sipas, të paktën, imazhit të postuar në Twitter.

Përshkrimi, megjithatë, sqaron se bëhet fjalë për “përzierje këngësh për momentet në të cilat lidhja është e ulët”, ose më mirë e paqëndrueshme ose mungon. Ky është një veçori veçanërisht e popullarizuar në YouTube Music, e cila më në fund mund të zbresë edhe në platformën e gjelbër në një mënyrë të tillë që të shoqërojë dhe menaxhojë automatikisht shkarkimet e muzikës jashtë linje dhe krijimin e listës së luajtjes përmes algoritmeve.

Cilat janë oraret e nisjes për përzierjet jashtë linje? Për momentin ata nuk dihen: Daniel Ek, në fakt, u kufizua në parashikimin e uljes së ardhshme dhe disponueshmërisë aktuale ekskluzive për testuesit. Me pak fjalë, duhet të kemi durim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/12/spotify-se-shpejti-do-te-vije-nje-nga-vecorite-me-te-mira-te-youtube-music/