Spotify pushon 2% të punonjësve të njësisë së podcast-it

Viti i optimizimit të kompanive të teknologjisë vazhdon.

Spotify po përballet sërish me vështirësitë ekonomike, të cilat pas shkurtimeve të janarit do të shkarkojnë edhe 200 persona të tjerë.

Siç shpjegohet në një shënim të lëshuar në internet, Sahar Elhabashi, nënkryetare dhe drejtuese e divizionit të Podcast Business, 2% e fuqisë punëtore të platformës së destinuar për njësinë e podcast-it janë të përfshirë. Në janar, Spotify kishte pushuar nga puna rreth 600 punëtorë, ose 6% të burimeve globale. Lëvizja, që synon optimizimin e menaxhimit të podkasteve duke reduktuar publikimet, do të sjellë Parcast dhe Gimlet, dy rrjetet e prodhimit të përmbajtjes dixhitale dhe podkasteve të blera në vitin 2019, nën të njëjtën çati, të cilat do t’i bashkohen divizionit të Spotify Studios.

“Ne po zgjerojmë përpjekjet tona të partneritetit me podkasterët kryesorë nga e gjithë bota me një qasje të përshtatur të optimizuar për çdo shfaqje dhe krijues. Ky strumbullar është çelësi për të pasur një propozim më uniform, i cili do të na lejojë të mbështesim më mirë komunitetin e krijuesve”, ka shkruar Elhabashi. Gjithashtu në janar erdhi dorëheqja e shefit të përmbajtjes Dawn Ostroff, e cila gjatë qëndrimit të saj në Spotify kishte rritur me rreth 40 herë ofertën e podkasteve në shërbimin e transmetimit, duke e sjellë pothuajse në të njëjtin nivel me muzikën. Muajt ​​e fundit ka pasur probleme me vetë përmbajtjen, siç është emisioni The Joe Rogan Experience, i akuzuar për përhapjen e dezinformatave mbi temën e vaksinave kundër Covid-19.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/06/spotify-pushon-2-te-punonjesve-te-njesise-se-podcast-it/