Spotify lançon ndërfaqen e re: ‘Është evolucioni më i madh ndonjëherë’

Në ngjarjen e tij ‘Stream On’ më 8 mars, Spotify tregoi një rishikim të madh të aplikacionit celular që do të dalë në iOS dhe Android. Shtesat e dukshme përfshijnë pamjet paraprake të videos dhe audios për muzikën, podkastet dhe librat audio në furnizimin Home, si dhe burime të reja video zbulimi në faqen “Kërko”.

Spotify ndjek në mënyrë specifike një trend që e kemi parë tashmë në të gjitha llojet e platformave sociale, me një dizajn që të kujton disi shërbime të tilla si TikTok. Ndërfaqja e re përkufizohet si “dinamike” nga kompania dhe është e dobishme për “një zbulim më të thellë të këngëve të reja dhe një lidhje më kuptimplote midis artistëve dhe fansave”. Spotify e quajti gjithashtu “evolucionin më të madh ndonjëherë” për klientin e transmetimit të muzikës celulare.

Spotify, e gjithë ndërfaqja e re e përdoruesit për përdoruesit e iOS dhe Android
Një përvojë “më aktive” se në të kaluarën, e cila do t’i garantojë “gjeneratës së ardhshme të dëgjuesve” të “marrë një shije të parë të përmbajtjes përpara se të zhytet plotësisht” në të. Përvoja e re celulare e burimeve Home dhe Search u përshkrua nga kompania si më poshtë:

-Pamje paraprake të muzikës, podkasteve, programeve dhe librave audio në Home: përmes Home, përdoruesi do të jetë në gjendje të aksesojë burimet e dedikuara të muzikës, podkastet dhe programet ose librat audio. Këtu do të gjeni pamje paraprake audiovizuale të përmbajtjeve, përmes të cilave mund t’i ruani ose t’i shpërndani ato, ose të eksploroni më tej faqet e artistit ose të podcast-it. Padyshim që do të jetë e mundur të luhet përmbajtja nga fillimi ose të vazhdohet ta dëgjoni atë nga pika ku përfundoi shikimi paraprak.

-Furnizimet e reja në Search: burimet e reja mund të eksplorohen nga përdoruesi me një gjest lart ose poshtë. Përmbajtja do të zgjidhet në bazë të zhanreve të preferuara të përdoruesit dhe do të propozohet me klipe të shkurtra. Përdoruesi mund ta ruajë këngën në një listë dëgjimi, të ndjekë artistin ose ta ndajë atë me miqtë ose të eksplorojë zhanre të lidhura duke përdorur hashtags për të zbuluar përmbajtje të re.

Shkurtimisht, dizajni i ri do të ofrojë shkurtore të shpejta për të kryer lloje të ndryshme operacionesh, duke përfshirë – siç është përmendur tashmë – thellimin në temë, riprodhimin e përmbajtjes apo edhe ruajtjen e saj, shkarkimin ose ndarjen e saj. Gjithçka brenda një ndërfaqeje përdoruesi që ndjek trendet e momentit, me të cilën përdoruesit duhet të qetësohen menjëherë dhe që këtu do të ketë për qëllim që ta bëjë më të lehtë zbulimin e këngëve apo programeve të reja të ngjashme me shijet e tyre.

Spotify tha se “po fillon të shpërndahet për përdoruesit Premium dhe Free në mbarë botën në klientët iOS dhe Android” të ndërfaqes së re të ndërfaqes, dhe se do të dalë në “javët dhe muajt e ardhshëm”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/09/spotify-lancon-nderfaqen-e-re-eshte-evolucioni-me-i-madh-ndonjehere/