Spotify do të ketë ChatGPT-në e tij, ja si do të funksionojë

Në fillim të vitit, Spotify solli inteligjencën artificiale të OpenAI në aplikacionin e saj me AI DJ, por me sa duket platforma e transmetimit synon të vazhdojë të fokusohet në inteligjencën artificiale me një lloj ChatGPT, megjithatë të integruar direkt në aplikacion.

Në orët e fundit, një video e publikuar në TikTok nga përdoruesi Roddad tregoi një chatbot të pretenduar Spotify, i aftë për të krijuar lista dëgjimi duke filluar nga kërkesat e tekstit. Më pas, duke folur me TechCrunch, funksioni u konfirmua drejtpërdrejt nga një përfaqësues i Spotify.

Veçoria quhet “Lista e luajtjes AI” dhe duhet të jetë e aksesueshme përmes skedës “Biblioteka juaj” në aplikacionet celulare dhe desktop. Pasi të regjistroheni, operacioni do të rifillojë gjerësisht funksionimin e ChatGPT, me ndryshimin që përdoruesve do t’u duhet të futin vetëm një mesazh me tekst për të krijuar një listë dëgjimi.

Të paktën në kohën e shkrimit, megjithatë, Spotify nuk ka lëshuar asnjë informacion mbi datën e mundshme të lansimit të këtij funksioni, i cili me siguri do të jetë shumë i dobishëm për ata që dëshirojnë të zbulojnë artistë të rinj. Çfarë mendoni ju? Na tregoni si gjithmonë përmes seksionit të komenteve të lajmit.

Ndërkohë, pak ditë më parë, Spotify zbuti entuziazmin për pagesat brenda aplikacionit në iPhone dhe deklaroi se nuk ka ndërmend t’i zbatojë ato.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/16/spotify-do-te-kete-chatgpt-ne-e-tij-ja-si-do-te-funksionoje/