Sony: Ja sa konsola PlayStation 5 jane shitur qe nga dita e lançimit

Sony ka shitur më shumë se 50 milionë konsola PlayStation 5 që nga fillimi, në nëntor 2020. Shifra u njoftua sot, por momenti historik u tejkalua më 9 dhjetor.

Konsolës së fundit nga kompania japoneze iu deshën rreth 160 javë për të arritur në 50 milionë, një më shumë se PS4, pavarësisht nga një fillim jo tamam i lehtë (disa muaj) i lidhur me prodhimin e kufizuar për shkak të pandemisë dhe gjithçka që rezultoi prej saj, duke përfshirë bumin në ndërprerjet e zinxhirit të kërkesës dhe furnizimit.

Në një deklaratë, shefi i PlayStation Jim Ryan theksoi se Sony tani po sheh fuqi të plotë, pa kufizimet e së kaluarës. “Arritja e këtij momenti historik është një dëshmi e mbështetjes së palëkundur të komunitetit global të PlayStation dhe pasionit të tyre për përvojat e jashtëzakonshme të krijuara nga zhvilluesit e talentuar në PlayStation Studios dhe partnerët tanë,” tha Ryan.

“Ne jemi mirënjohës për të gjithë lojtarët tanë që i janë bashkuar rrugëtimit të PS5 deri më tani dhe jemi të emocionuar që ky është sezoni i parë i festave që nga fillimi që kemi një furnizim të plotë të konzollave PS5, kështu që kushdo që dëshiron të blejë një mund të marrë një”.

Nëntori i kaluar ishte më i suksesshmi ndonjëherë, për sa i përket shitjeve, për konsolat PlayStation, i nxitur nga tituj të suksesshëm si Spider-Man 2, Baldur’s Gate 3, Alan Wake 2, EA Sports FC 24 dhe debutimi në PlayStation nga Roblox.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/20/sony-ja-sa-konsola-playstation-5-jane-shitur-qe-nga-dita-e-lancimit/