Sondazh/ Sa shpesh ndërrohet një iPhone?

Sa shpesh ndërrohet një iPhone? Për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje është kujdesur sondazhi i fundit Cirp në tregun amerikan, nga i cili del se përdoruesit e rinj janë më të prirur për të blerë më shpesh një smartphone të ri Apple, ndërsa ata që kanë disa vite më shumë priren ta shmangin atë.

iPhone: zëvendësohet më shpesh nga mosha 18 deri në 24 vjeç

Më konkretisht, grupmoshat me numrin më të madh të iPhone-ve një vjeç e më pak (13%) janë ato midis 18 dhe 24 dhe midis 35 dhe 44, ndërsa midis 25 dhe 34 përqindja ulet (10%), por në të njëjtën kohë. kur ka numrin më të ulët të iPhone me tre vjet ose më shumë jetë (21%).

Në grupin e parë bëjnë pjesë shumë të rinjtë, të cilët pavarësisht se kanë një fuqi blerëse në thelb të ulët janë më të ndjeshëm ndaj risive që sjellin si prikë modelet më të fundit të iPhone (p.sh. sektori i përmirësuar i fotografisë), së bashku me ata që tashmë kanë një punë të konsoliduar dhe të konsoliduar dhe ndoshta edhe një familje.

Diapazoni midis 25 dhe 34 vjetësh është ai ku ndryshimi shumë shpesh i një iPhone ndoshta peshon më shumë, pasi duhet të jenë përdoruesit në përvojën e tyre të parë të punës dhe me projekte të tjera në xhepin e tyre për strukturën, prandaj kushtojini vëmendje të veçantë shpenzimeve.

Nga mosha 55 vjeç e në vazhdim, vetëm 1% e femrave dhe meshkujve që kanë marrë pjesë në anketë kanë një iPhone krejt të ri, ndërsa një përqindje shumë më e madhe kanë një “iPhone” mbi tre vjeç.

Nga ana tjetër, ata mbi 65 vjeç janë treguar mjaft të painteresuar për smartfonin e Apple. Në fakt, 65% e tyre kanë një iPhone mbi tre vjeç dhe priren të fokusohen në efikasitetin dhe funksionalitetin aktual të pajisjes që zotërojnë dhe jo në lajmet më të fundit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/20/sondazh-sa-shpesh-nderrohet-nje-iphone/