Si të përdorni ChatGPT në chat-et në Telegram

Pasi të kemi parë se si të hyni në ChatGPT në Itali, duke anashkaluar bllokun e vendosur nga Garantuesi i Privatësisë, le të shohim se si të aksesojmë të njëjtin chatbot OpenAI në shërbime të tjera falë projekteve të palëve të treta. Në PC – ose në çdo shfletues tjetër nga telefonat inteligjentë, tabletët dhe pajisjet e tjera – është e mundur, për shembull, të përdorni zgjidhjen italiane PizzaGPT. Megjithatë, nëse preferoni një sistem që mund të ndërveprohet me aplikacionet e mesazheve, ka metoda interesante për të sjellë inteligjencën artificiale në bisedat e aplikacioneve më të përdorura në botë.

Për shembull, ja se si të përdorni ChatGPT në Telegram, platformën e Pavel Durov, e cila tashmë ka qenë e famshme për vite me radhë për bot-et e disponueshme brenda saj, të shkëlqyera për pasurimin e përvojës së përdoruesit dhe aksesin në shumë veçori të automatizuara veçanërisht të dobishme.

ChatGPT në Telegram me BuddyGPT
Një shërbim që mund të përdorni për të sjellë ChatGPT në sistemin e komunikimit të aeroplanit në letër është BuddyGPT, një chatbot i bazuar në modelin e gjuhës GPT të propozuar nga organizata jofitimprurëse e udhëhequr nga Sam Altman. Përpara se të vazhdohet me përdorimin e kësaj zgjidhjeje është e nevojshme të vazhdohet me konfigurimin e vetë robotit.

Prandaj, nga smartphone juaj duhet të hyni në faqen zyrtare të BuddyGPT, ku do të gjeni butonin “Provo falas në Telegram”. Pasi të shtypet, sistemi do të kërkojë hapjen e aplikacionit për të vazhduar me nisjen e parë të botit. Prandaj, në ekranin e bisedës, thjesht shtypni butonin ‘Start’ për të marrë një mirëseardhje nga BuddyGPT.

E njëjta procedurë zbatohet edhe nga një kompjuter, me kusht që llogaria juaj në Telegram të jetë regjistruar në një sesion në Telegram Web ose në aplikacionin e dedikuar.

Në këtë pikë mund të filloni të bisedoni me BuddyGPT pa ndonjë vonesë ose vonesë në përgjigje: në fakt, duke pasur parasysh numrin e ulët të kërkesave për këtë mjet specifik, ende pak i njohur në internet, roboti përgjigjet pothuajse menjëherë. Meqenëse nuk është GPT-4 por GPT-3, gjenerimi i imazheve nuk mbështetet: kërkesës sonë për të krijuar një imazh, të përshkruar natyrshëm në detajet më të vogla, chatbot përgjigjet duke pretenduar se është një model gjuhësor i paaftë për të prodhuar fotografi. Në këmbim, ai mund të ofrojë një përshkrim tekstual të imazhit të pretenduar.

Duam të theksojmë se BuddyGPT mbështet vetëm 15 mesazhe falas në muaj, me rinovim automatik çdo ditë të parë. Për të aksesuar mesazhe të pakufizuara dhe gjenerim imazhesh me GPT-4, megjithatë, duhet të paguani abonimin me çmim 3,99 euro në muaj ose 5,99 euro në muaj, në varësi të sasisë së imazheve që dëshironi.

Zbulimi i Roger da Vinçit
Roger da Vinci, ashtu si BuddyGPT, sjell AI në Telegram në formatin e ofruar nga modeli GPT-3. Me pak fjalë, është një chatbot i AI i përshtatur për të kuptuar bisedën njerëzore dhe nuancat e saj, me përdorim krejtësisht falas për çdo përdorues pa kufi mesazhesh mujore – të paktën për momentin.

Për të përdorur Roger da Vinci, duhet të shkoni në faqen e internetit të UseRoger përmes telefonit inteligjent, në mënyrë që të mund të shtypni butonin “Përdorni Roger në Telegram” dhe, për rrjedhojë, butonat “Hap” dhe “Start”. Në këtë pikë, pasi të keni marrë akses në bot përmes shërbimit të Pavel Durov, roboti do të dërgojë automatikisht një mesazh fillestar dhe ju gjithashtu do të merrni një lidhje për t’u hapur për t’u regjistruar, duke futur shtetin dhe rajonin e vendbanimit.

Pasi të kenë përfunduar këto hapa, do të jetë e mundur të bisedoni lirshëm me Roger, duke marrë përgjigje mjaft të shpejta dhe mjaftueshëm autentike. Kështu që Roger mund të shkruajë poezi dhe ese, t’u përgjigjet pyetjeve dhe madje të gjenerojë vargje kodesh për t’ju ndihmuar me programimin. Në mungesë të opsioneve të pagesës, është evidente se kjo zgjidhje është e kufizuar në ofrimin e GPT-3 pa mundësinë e kalimit në modelin më të fundit gjuhësor të propozuar nga OpenAI.

Nëse jeni të lodhur duke e përdorur atë dhe dëshironi të siguroheni që të fshini çdo të dhënë në lidhje me kërkimet dhe kërkesat tuaja përmes Roger da Vinci, siç shkruhet në Politikën e Privatësisë në faqen zyrtare të internetit, mund të kërkoni të aksesoni, korrigjoni dhe fshini të dhënat tuaja personale. . Është gjithashtu e mundur të kundërshtohet përpunimi i të njëjtit informacion, duke kufizuar përpunimin e tyre dhe duke kërkuar transportueshmërinë e tyre, të gjitha me anë të një mesazhi të thjeshtë të dërguar në emailin zyrtar të mbështetjes.

ChatGPT në Telegram me ChatGPT Bot
Me një emër kaq të qartë është e pamundur të biesh në gabim: është boti (jozyrtar) ChatGPT me të cilin mund të aksesosh modelin e gjuhës GPT-3 dhe të argëtohesh me gjenerimin e tekstit, programimin ose kërkesat e çuditshme për të dialoguar me një inteligjencë artificiale. Krijuar nga zhvilluesi venezuelian Gregori Piñeres, roboti ChatGPT shtohet në listën e bisedave aktive në Telegram duke përdorur lidhjen e duhur. Pasi të shtypet/klikohet, platforma e mesazheve do të hapet automatikisht duke lënë vend për imagjinatën tuaj.

Megjithatë, ka kufizime: në këtë rast specifik, ndryshe nga Roger dhe BuddyGPT, ju merrni 30 mesazhe falas çdo ditë me mundësinë e aksesit në 100 mesazhe në ditë duke paguar nivelin Premium prej 5 dollarë në muaj.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/05/si-te-perdorni-chatgpt-ne-chat-et-ne-telegram/