Si të kurseni baterinë e iPhone

Jetëgjatësia e baterisë së iPhone ka qenë gjithmonë në qendër të diskutimeve mjaft të nxehta, dhe në disa raste shumë e bazuar. Nga ana tjetër, fansat e produkteve të Apple janë të vetëdijshëm se, me kalimin e viteve dhe me konsumimin e tyre, edhe iPhone-ët shumë të fortë fillojnë të humbasin terren, me baterinë që bëhet gjithnjë e më pak funksionale, duke shkurtuar kohën e përdorimit në jetën e përditshme.

Një pronar i iPhone, si çdo smartphone tjetër Android, ka zakon të mbajë gjithmonë një karikues ose një bankë energjie me vete – këtu do të gjeni një përzgjedhje prej më të fuqishmëve dhe më të shpejtë – për t’u siguruar që telefoni të mos fiket. sa më shpejt.I pashëm. Në këtë udhëzues, do të shohim disa këshilla praktike për të kursyer baterinë e një iPhone, duke zgjatur të gjithë ciklin e jetës së tij.

Informacion paraprak
Edhe përpara se të trokasësh të gjitha ato truket që ndihmojnë në kursimin e baterisë së një iPhone, është mirë të mbani mend konceptet themelore të raportuara drejtpërdrejt nga portali Apple.

Së pari, disa terma të dobishëm: Jetëgjatësia e baterisë tregon kohëzgjatjen e kohës së funksionimit të iPhone-it tonë përpara se të ringarkohet. Jetëgjatësia e baterisë tregon sasinë totale të kohës që kalon përpara se bateria të duhet të zëvendësohet. Në rastin tonë po flasim për jetëgjatësinë e baterisë dhe përgjithësisht është e vështirë të gjesh një iPhone me probleme me jetëgjatësinë e baterisë, përveç nëse janë pajisje me përvojë shumëvjeçare pas tyre.

Së dyti, vini re se një iPhone funksionon më mirë midis 0 dhe 35°C dhe duhet të ruhet diku midis -20° dhe 45°C. Idealja është të mbajmë temperaturën e iPhone-it tonë sa më afër temperaturës mesatare të ambientit. Jo vetëm kaq, është shumë e rëndësishme të shmangni mbajtjen e tij në diell ose në një makinë shumë të nxehtë, duke pasur parasysh se nxehtësia është elementi që degradon më shumë performancën e baterisë.

Së fundi, shumë nuk e dinë se rikarikimi i shpeshtë i baterisë dhe respektimi i rregullit 40-80, pra moskalimi nën 40% të autonomisë dhe mbi 80% kur rikarikohet, ndihmon në zgjatjen e jetëgjatësisë së baterisë.

Këtu janë disa këshilla për të kursyer baterinë e iPhone
Në këtë pikë, ne mund të zbulojmë se cilat janë ato sugjerime të dobishme që mund të përmirësojnë situatën e baterisë së iPhone. Disa vijnë nga ndihma e gjigantit të Cupertino, të tjerët në vend të kësaj nga përvoja e përdorimit të të njëjtëve përdorues në gjithë këto vite.

Ne përdorim kursimin e energjisë
Veçoria e kursimit të energjisë tani është e pranishme pothuajse në të gjitha pajisjet portative. Natyrisht, ai nuk mungon as tek iPhone, dhe është krijuar pikërisht për të ndihmuar në kursimin e baterisë. Vetë telefoni do të sugjerojë që ta aktivizojmë duke shtypur në ekranin që shfaqet në ekran, sa herë që bateria bie nën pragun e 20%.

Kur funksioni është i aktivizuar, do të vërejmë se treguesi i ngarkimit të baterisë në krye të ekranit bëhet i verdhë. Në çdo rast, është e mundur të përdorni kursyesin e energjisë edhe kur bateria nuk ka rënë nën 20%: shkoni te Settings > Battery > Energy Saver për të reduktuar përkohësisht aktivitetin e kryer në sfond dhe në këtë mënyrë kurseni baterinë derisa të mund të rikarikojmë iPhone plotësisht.

Fikim Bluetooth dhe GPS
Një këshillë tjetër e dobishme është të kufizoni konsumin e baterisë së disa aplikacioneve, të cilat priren të thithin më shumë se të tjerët. Ky është rasti, për shembull, i aplikacioneve të rrjeteve sociale, hartave dhe shërbimeve të tjera që përdorin vendndodhjen gjeografike ose Bluetooth për funksionimin e tyre korrekt.

Në këtë kuptim, për të kursyer baterinë në një iPhone, mund të vendosim të çaktivizojmë vendndodhjen dhe Bluetooth-in. Për të vazhduar, gjithçka që duhet të bëjmë është të shkojmë te Settings, më pas të zgjedhim Privacy dhe më pas të zgjedhim Shërbimet e vendndodhjes, duke i çaktivizuar ato me një trokitje. Në mënyrë të ngjashme, për të çaktivizuar Bluetooth-in, kalojmë në Qendrën e Kontrollit dhe përdorim të ashtuquajturat “shortcuts”, të cilat ju lejojnë të aktivizoni dhe çaktivizoni funksione të tilla si Bluetooth, Wi-Fi dhe modalitetin e aeroplanit me një trokitje të thjeshtë.

Ulim ndriçimin
Për të zgjatur jetëgjatësinë e baterisë së iPhone, është gjithashtu shumë e dobishme të zvogëloni ndriçimin e ekranit. Prekni Cilësimet > Ndriçimi dhe tërhiqni rrëshqitësin majtas për të ulur vlerën. Përveç kësaj, ekrani mund të rregullojë automatikisht ndriçimin në bazë të kushteve mjedisore: për të përdorur këtë funksion shkoni te Settings> Brightness dhe aktivizoni Shkëlqimin automatik.

Për një kohë më të gjatë, mund të jetë gjithashtu e dobishme të çaktivizoni ndriçimin automatik, duke rregulluar manualisht nivelin e ndriçimit të ekranit të iPhone sipas kushteve të dritës së jashtme të pranishme në atë moment. Si rregull i përgjithshëm, ne përpiqemi ta mbajmë vlerën nën 50%, mundësisht 35-40%.

Caktivizojmë njoftimet push
Disa aplikacione që i shkarkojmë nga App Store, ose që janë instaluar tashmë në iPhone-in tonë, priren të përdorin shërbimin e njoftimeve shtytëse të Apple për të na njoftuar kur disponohen të dhëna të reja.

Aplikacionet që përdorin shumë njoftimet – të tilla si aplikacionet e mesazheve të çastit – mund të ndikojnë në jetëgjatësinë e baterisë. Për të çaktivizuar njoftimet push, shkoni te Settings > Notification Center dhe më pas çaktivizoni ato për çdo aplikacion individual. Ne do të jemi ende në gjendje të marrim të dhënat e reja kur të hapim aplikacionin.

Caktivizojmë përditësimet e background
Përditësimet në sfond gjithashtu meritojnë hapësirë ​​në këtë udhëzues, pasi ato ndikojnë – dhe shumë! – jetëgjatësia e baterisë së iPhone-it tonë, si dhe konsumimi i gigabajt i lidhjes së të dhënave. Në fakt, disa aplikacione vazhdojnë të punojnë edhe kur janë të mbyllura, duke shkarkuar të dhëna dhe duke dërguar hyrje të dëmshme për ngarkimin e baterisë.

Për rrjedhojë, ky funksion mund të çaktivizohet duke shkuar gjithmonë te Settings, duke zgjedhur artikullin General dhe më pas atë Refresh app në sfond. Më pas mund të zgjidhni ta çaktivizoni atë për të gjitha aplikacionet – duke lëvizur kursorin te Jo – ose ta çaktivizoni atë për aplikacione individuale, duke e zhvendosur kursorin në çaktivitet për secilin. Ju gjithashtu mund të vendosni të kufizoni përditësimin e aplikacionit në kohën kur përdoret lidhja Wi-Fi, duke zgjedhur opsionin e duhur Wi-Fi.

Le të aktivizojmë Përdorimin në modalitetin e aeroplanit
Funksioni “Aeroplan” është shumë i dobishëm për të çaktivizuar njëkohësisht lidhjen Wi-Fi, lidhjen e të dhënave, rrjetin zanor dhe Bluetooth. iPhone ynë gjithmonë përpiqet të mbajë një lidhje me rrjetin celular dhe për këtë arsye mund të konsumojë më shumë në zona me mbulim të kufizuar ose pa mbulim.

Në rrethana të tilla, aktivizimi i modalitetit “Aeroplan” mund të ndihmojë në zgjatjen e jetëgjatësisë së baterisë, edhe nëse nuk do të jemi në gjendje të marrim ose të bëjmë telefonata. Për të vazhduar, thjesht shkojmë te cilësimet e sistemit dhe aktivizojmë artikullin Përdor në aeroplan.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/08/si-te-kurseni-baterine-e-iphone/