Si ta bëjmë YouTube më të sigurt për fëmijët? Udhëzues për iPhone

Pas mbërritjes së seksionit Playables në YouTube, i cili ju lejon të luani disa minigame mes një videoje dhe tjetrës, aplikacioni i transmetimit të Google është bërë edhe më interesant për të vegjlit. Por si mund ta bëjmë YouTube të sigurt për fëmijët? Ka mënyra të ndryshme, veçanërisht nëse keni një iPhone.

Mjeti i parë që me siguri do të jetë i duhuri për ju është aplikacioni YouTube Kids. Ky i fundit mbledh vetëm video të përshtatshme për fëmijët dhe ofron disa veçori thelbësore për një prind: për shembull, ju lejon të konfiguroni një llogari të ndryshme për çdo fëmijë dhe gjithashtu ju jep mundësinë të kufizoni numrin e përmbajtjeve të dukshme vetëm për para- video me pagesë. miratuar nga prindi. Për më tepër, ekziston edhe mundësia e vendosjes së një kohëzgjatjeje maksimale të përdorimit ose një kohëmatës për shikimin e videove, pas së cilës aplikacioni mbyllet vetë.

Jo vetëm kaq: aplikacioni është i përsosur për pushime dhe udhëtime të gjata me makinë, sepse ju lejon të shkarkoni videot e YouTube drejtpërdrejt në telefonin tuaj për t’i luajtur ato edhe jashtë shtëpisë, në mungesë të një rrjeti Wi-Fi. Së fundi, YouTube Kids krenohet me seksione edukative për fëmijë, si leximi, mësimi, eksplorimi dhe këndimi e kërcimi.

Megjithatë, nëse ke një fëmijë pak më të madh, aplikacioni YouTube Kids mund të mos jetë për ty. Në këtë rast, thjesht mund të shkarkoni aplikacionin “standard” YouTube në iPhone-in e tij (ose tuaj), të krijoni një profil kushtuar fëmijës dhe të bllokoni manualisht videot dhe kanalet “sensitive”. Është e qartë se do të jetë e pamundur të hiqni të gjitha përmbajtjet e rrezikshme, por me pak durim mund të merrni ende rezultate të kënaqshme.

Së fundi, nëse doni të mbani një qëndrim të ashpër, ekziston gjithmonë mundësia për të parandaluar shkarkimin e aplikacionit YouTube në iPhone-in e fëmijës suaj: për ta bërë këtë, do t’ju duhet të përdorni cilësimet e kontrollit prindëror të llogarisë suaj iCloud, duke pasur kujdes të futni pajisjen e përdorur nga fëmija në familjen tuaj iCloud. Pasi të bëhet kjo, mund të parandaloni shkarkimin e YouTube (ose ndonjë aplikacioni tjetër) nga dyqani i aplikacioneve, ose mund të bllokoni hyrjen në faqen e internetit të YouTube nga Safari.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/11/si-ta-bejme-youtube-me-te-sigurt-per-femijet-udhezues-per-iphone/