Si funksionon algoritmi i Twitter? Disa kuriozitete për rrjetin social të Musk

Pas publikimit të algoritmit të sugjerimeve në Twitter, më në fund ka ardhur koha për analizat e para nga specialistët dhe ajo që doli mund të jetë shumë interesante.

Në veçanti, ka ardhur koha të fokusohemi te algoritmi i sugjerimeve, i cili mbush skedën “Për ty” të rrjetit të njohur social jo vetëm me ndjekësit e dikujt, por edhe me cicërima të njerëzve që nuk i njohim fare.

Për të qenë të saktë, duke menduar në përqindje, sugjerimet dhe tweet-et e llogarive tuaja të ndjekura janë aktualisht të ndara në 50% secila, duke krijuar një furnizim mjaft të ekuilibruar bazuar në aktivitetin e atyre që ndjekim.

Një arsye pse një postim mund të errësohet është nëse ai përmban lidhje që tregojnë jashtë platformës; megjithatë, ky proces dështon nëse postimi kap një nivel të fortë të angazhimit të komunitetit.

Një tjetër pikë interesante vjen nga marrëdhënia midis ndjekësve tuaj dhe njerëzve që ndiqni. Në veçanti, algoritmi do të priret të zhvlerësojë një llogari në hierarki që ka shumë më shumë ndjekës se sa njerëz e ndjekin atë, duke ulur kështu vlerën e saj.

Sigurisht që ka edhe shumë aspekte të tjera interesante të këtij sistemi kompleks të menaxhimit të rrjetit social të Twitter-it, jo më pak prania e një llogarie sekrete të Elon Musk në Twitter, por është gjithmonë interesante të hedhësh një sy “nën kapuç”, madje edhe vetëm për një vizitë të shkurtër.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/27/si-funksionon-algoritmi-i-twitter-disa-kuriozitete-per-rrjetin-social-te-musk/