Si funksionojnë video mesazhet në FaceTime? Gjithçka është e thjeshtë me iOS 17

Me iOS 17 dhe iPadOS 17, Apple ka përmirësuar gjithashtu FaceTime dhe iMessage. Në veçanti, në shërbimin që ju lejon të bëni video-telefonata, ka futur mundësinë e dërgimit të mesazheve video për t’u lënë miqve, në mënyrë që ata të mund t’i dëgjojnë ose t’i shikojnë ato në një kohë të mëvonshme.

Video-mesazhet në FaceTime mund të dërgohen vetëm në rrethana të caktuara, d.m.th. kur: marrësi nuk i është përgjigjur thirrjes, telefonata ka rënë për shkak të problemeve me WiFi ose lidhjen celulare, ose nëse ai ka refuzuar një telefonatë.

Në këtë rast, thjesht nisni një telefonatë FaceTime dhe nëse shfaqet gabimi “personi nuk është i disponueshëm”, thjesht klikoni “Regjistro video” dhe më pas filloni regjistrimin e mesazhit. iPhone do të fillojë një numërim mbrapsht prej pesë sekondash, pas së cilës do të fillojë automatikisht regjistrimin e videos përmes kamerës së përparme.

Marrësi do të shohë dy njoftime në ekranin e tij bazë: një në lidhje me thirrjen e humbur dhe një për videon që keni dërguar. Më pas mund ta luani klipin dhe ta shikoni, ta ruani për shikim në të ardhmen, të dërgoni një mesazh ose t’ju telefononi.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/01/si-funksionojne-video-mesazhet-ne-facetime-gjithcka-eshte-e-thjeshte-me-ios-17/