Si bllokohen hashtags në TikTok? Është e lehtë të shmangni përmbajtje të padëshiruara

Algoritmet e rrjeteve sociale jo gjithmonë ofrojnë përmbajtje që përputhet me shijet tona, duke krijuar një burim që nuk na përshtatet. Pasi të keni parë se si të menaxhoni interesat tuaja në Instagram, duke marrë kështu postime dhe rrotulla të përshtatshme, ja se si të ndikoni në përmbajtjen e dukshme në TikTok duke bllokuar hashtags të caktuar.

Fatkeqësisht, aplikacioni në shtëpi ByteDance nuk është i përsosur; Prandaj, sugjerimet që na jepen nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht shijet tona rregullisht. Furnizimi For You tenton të drejtohet nga kodi misterioz i prapaskenës së TikTok, megjithatë ne mund të kemi ndikim minimal mbi të. Por si?

Për të bllokuar disa hashtags në platformë dhe për të parandaluar shfaqjen e videove me hashtags të caktuar në faqen Për ju, thjesht hapni aplikacionin dhe lëvizni nëpër video të ndryshme derisa të gjeni një me hashtag për t’u bllokuar. Në këtë pikë, thjesht prekni dhe mbani ekranin në video dhe më pas shtypni artikullin “Nuk jam i interesuar” në menunë që shfaqet.

Në këtë hap, ekrani i ri “Filter hashtags” duhet të shfaqet ku mund të zgjidhni ato që nuk dëshironi më në furnizimin tuaj. Duke shtypur “Dërgo”, TikTok do të konfirmojë përzgjedhjen duke specifikuar se disa fjalë kyçe nuk mund të filtrohen. Për të ndryshuar termat e filtruar, atëherë, duhet të shkoni te “Cilësimet dhe privatësia”, më pas te “Preferencat e përmbajtjes” dhe në fund te “Filtro fjalë kyçe të videos”.

Duke folur për të njëjtën platformë sociale, ju kujtojmë se “Modaliteti Landscape” është i disponueshëm në TikTok nga 13 janari.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/23/si-bllokohen-hashtags-ne-tiktok-eshte-e-lehte-te-shmangni-permbajtje-te-padeshiruara/