Shfletuesi DuckDuckGo është i disponueshëm në Windows

Kanë kaluar disa muaj nga lansimi i versionit macOS, sot shfletuesi i ri DuckDuckGo bën debutimin edhe në Windows. Aktualisht është në beta, megjithatë i dobishëm për t’i hedhur një sy projektit dhe për të kuptuar se cilat janë pikat e forta të tij. Njëra mbi të gjitha përbëhet nga masat e marra për të mbrojtur privatësinë, në përputhje me filozofinë e motorit të kërkimit anti-Google. Nuk mund të ishte ndryshe.

Shkarkoni versionin Windows të shfletuesit DuckDuckGo
Është vetë zhvilluesi që tregon se cilat janë tiparet kryesore të tij. Para së gjithash, Duck Player, një lojtar që ju lejon të shikoni video në YouTube pa ndërprerje të reklamave dhe pa qenë në gjendje platforma të mbledhë informacione rreth historisë për të ushqyer algoritmet e saj. Më pas janë bllokimi i gjurmimit (Mbrojtja e ngarkimit të gjurmuesit nga palët e treta), teknologjia më e zgjuar e enkriptimit për të mbrojtur çdo informacion të transmetuar ose marrë, një mjet për menaxhimin e skedarëve të skedarëve pop-up që parandalon marrjen automatike të pëlqimit përmes të ashtuquajturit dizajn të errët modeli, aftësia për të përdorur një adresë emaili @duck.com për regjistrimet në internet dhe butoni i zjarrit që fshin aktivitetin e fundit me një klikim.

Përsëri, ekziston një bllokues i pashmangshëm i reklamave dhe një menaxher fjalëkalimi në të cilin mund të ruani në mënyrë të sigurt çelësat e hyrjes në llogaritë tuaja. Për momentin mungojnë disa veçori, si mbështetja për shtesat, por synimi është që ato të zbatohen në të ardhmen përmes përditësimeve të radhës.

Ata që duan të shkarkojnë dhe instalojnë versionin Windows të shfletuesit DuckDuckGo thjesht duhet të vizitojnë seksionin e dedikuar të faqes zyrtare të internetit. Në nisjen e parë, ai tregon një procedurë që thjeshton importimin e të preferuarave dhe kredencialeve nga programe të tjera navigimi. Më shumë informacion dhe njohuri mbi veçoritë individuale mund të gjenden në postimin e blogut të publikuar sot.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/22/shfletuesi-duckduckgo-eshte-i-disponueshem-ne-windows/