Samsung shpjegon pse fotot e hënës duken të rreme

Një përdorues i Reddit vuri në dukje se fotot e Hënës të marra me Galaxy S23 nuk janë reale. Imazhi që rezulton gjenerohet nga inteligjenca artificiale, duke shtuar detaje që nuk ekzistojnë në fotot origjinale. Samsung ka publikuar një postim për të shpjeguar se si funksionon teknologjia.

Super Rezolucioni dhe Optimizuesi i Skenës
Samsung thekson se objektivi kryesor është të marrë fotografi cilësore në të gjitha kushtet e ndriçimit. Për këtë arsye, duke filluar nga seria Galaxy S10, shfrytëzohet inteligjenca artificiale. Një veçori e AI është Optimizeri i Skenës, i cili mund të përmirësojë shkrepjet duke përdorur njohjen e objekteve. Duke filluar me Galaxy S21s, Scene Optimizer mund të njohë Hënën dhe të shtojë më shumë detaje në fotot tuaja.

Kjo bëhet përmes përpunimit me shumë korniza që kombinon Optimizuesin e Skenës me Rezolucionin Super. Ky funksion i fundit ju lejon të “bashkoni” mbi 10 shkrepje me zmadhim 25x ose më shumë. Nëse modeli i AI i Scene Optimizer njeh Hënën, telefoni inteligjent do të ndryshojë automatikisht ndriçimin dhe fokusin për të marrë imazhin më të qartë të mundshëm. Turbullimi reduktohet nga funksioni Zoom Lock i cili kombinon stabilizimin optik dhe dixhital.

Detajet që mungojnë në foton origjinale janë shtuar nga Detail Enhancement Engine, pra inteligjenca artificiale e Scene Optimizer që krahason imazhin real me ato referencë me rezolucion të lartë të përdorura për të trajnuar modelin AI. Kjo është arsyeja pse fotografia përfundimtare duket false.

Samsung më në fund thotë se do të përmirësojë Optimizerin e Skenës për të “reduktuar çdo konfuzion të mundshëm që mund të ndodhë midis aktit të marrjes së një fotografie të Hënës së vërtetë dhe një imazhi të Hënës”. Përdoruesi i Reddit beson se kompania koreane po përdor një strategji mashtruese marketingu. Ndoshta duhet të tregojë qartë se imazhi përfundimtar është krijuar me ndihmën e inteligjencës artificiale.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/15/samsung-shpjegon-pse-fotot-e-henes-duken-te-rreme/