Samsung po mendon për një risi themelore për Galaxy S25

Pas ngjarjeve të fundit që kanë karakterizuar botën e celularëve, veçanërisht në anën e Samsung, duket gjithnjë e më e qartë se prodhuesit e smartfonëve do të mbështeten në inteligjencën artificiale. Ky burim, ideal për të shtyrë çdo pajisje të gjeneratës së fundit drejt së ardhmes, është vazhdimisht në zhvillim e sipër.

Një nga kërkesat kryesore për të realizuar të gjitha këto sigurisht që korrespondon me komponentët e harduerit. Këto duhet domosdoshmërisht të performojnë deri në atë pikë sa të jenë në gjendje të lehtësojnë dhe të thjeshtojnë çdo funksionalitet të bazuar në AI.

Pjesa më e rëndësishme në një ndarje harduerike është pa dyshim chipset brenda telefonit. Snapdragon 8 Gen 3 dhe Snapdragon 7 Gen 3 i ri janë pjesë e një gjenerate të re çipash, të dy të krijuar posaçërisht për të menaxhuar aspektet e ndryshme që lidhen me inteligjencën artificiale të një pajisjeje.

Megjithatë, gjithçka nuk mund t’i kalohet procesorit, pasi ka edhe komponentë të tjerë që ndikojnë në shpejtësinë e telefonit inteligjent që përdorim. Një nga këta komponentë është sigurisht hapësira e ruajtjes, ajo që ne e quajmë më shpesh memorie.

Nuk është vetëm kapaciteti i një kujtese që është i rëndësishëm, megjithëse shumë mendojnë se variablat kanë të bëjnë vetëm me këtë aspekt. Shpejtësia, si në kompjuter, nuk duhet të nënvlerësohet. Ishte vetë Samsung ai që krijoi teknologjitë më të mira të ruajtjes, gjatë gjithë kësaj divizioni “Samsung Semiconductor” dhe pikërisht prej andej lindën kujtimet UFS 4.0. Tani po mendojmë për të ardhmen dhe kjo e fundit quhet Galaxy S25.

Udhërrëfyesi i ri i zbuluar në këto orë, siç shihet më lart, zbulon dëshirën e Samsung për të lançuar UFS 4.0 të ri të ashtuquajtur “CS 4 korsi” në 2025.

Këta komponentë të rinj do të rezultojnë në shpejtësi më të madhe të leximit sekuencial, duke sjellë shpejtësi deri në 8 GB/s, dyfish në krahasim me tani. Është e qartë se shpejtësia e sistemit operativ do të përmirësohej dhe çdo operacion do të bëhej më i rrjedhshëm. Nga këtu, ne mund të punonim më mirë edhe në aspektin e AI, me funksionet tashmë ekzistuese në Galaxy S24, të cilat vetëm do të përmirësoheshin në mënyrë eksponenciale.

The post Samsung po mendon për një risi themelore për Galaxy S25 appeared first on 01News.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/22/samsung-po-mendon-per-nje-risi-themelore-per-galaxy-s25/