Samsung: Microsoft Bing në vend të Google në telefonat inteligjentë?

Po sikur Samsung në vend që të përdorte Google Search si motorin e paracaktuar të kërkimit për telefonat inteligjentë të kthehej në Bing të Microsoft? Çfarë do të ndodhte? Përgjigja është vetëm një: paniku do të shpërthente në shtëpinë Mountain View.

Samsung: Bing në vend të Google në telefonat inteligjentë Galaxy?
Skenari në fjalë është një raport i fundit i publikuar nga New York Times, sipas të cilit Google mësoi në mars se Samsung po mendonte të kalonte në një motor tjetër kërkimi për telefonat inteligjentë të saj Galaxy dhe pajisjet e tjera. Për të qenë të saktë, gjigandi i Koresë së Jugut kishte caktuar Bing të Microsoft si zëvendësues.

Me të mësuar për këtë, kompania Mountain View do të kishte reaguar me alarm të veçantë. Arsyeja është e qartë: Google merr 3 miliardë dollarë të mirë në vit nga Samsung për të qenë motori i kërkimit i paracaktuar i pajisjeve të tij. Një ndryshim kursi i këtij lloji, nëse do të zbatohej realisht, do të përfaqësonte një humbje serioze për biznesin “big G”.

Raporti shton gjithashtu se Google supozoi se ndryshimi i kursit në fjalë ishte diktuar nga zbatimi i veçorive të inteligjencës artificiale të ofruara së fundmi nga Microsoft, si Bing Chat.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/17/samsung-microsoft-bing-ne-vend-te-google-ne-telefonat-inteligjente/