Samsung Galaxy S24, Exynos vs. Snapdragon: cili version do të mbërrijë në Evropë?

Benchmark i parë i Samsung Galaxy S24 + na ka konfirmuar se smartfoni i gjeneratës së re të gjigantit korean do të pajiset me një çip Qualcomm Snapdragon 8 Gen3. Por a do të jetë vërtet kështu? Sipas një rrjedhjeje të re, disa tregje do të marrin Galaxy S24 me chipset Exynos 2400 të Samsung në vend të Qualcomm SoC.

Këshilltari i besueshëm Ice Universe, i njohur për rrjedhjet e tij të vërteta në botën e Samsung dhe në telefonat inteligjentë Android në përgjithësi, shpjegoi se ai është “100% i sigurt që Exynos 2400 ekziston dhe do të kthehet në Samsung Galaxy S24”. Në vitin 2023, Samsung vendosi të mbështetet vetëm në Qualcomm për çipat e saj të smartfonëve, duke bashkë-zhvilluar Snapdragon 8 Gen2 për Galaxy. Vitin e kaluar, megjithatë, Galaxy S22s u lansuan me çipa Exynos 2200 në disa tregje globale, ndërsa në të tjera ata ishin të pajisur me një Snapdragon 8 Gen1.

Megjithatë, duket se ky vit ishte vetëm një parantezë (e lumtur), sepse që në vitin e ardhshëm çifti Exynos-Snapdragon do të rikthehet: në veçanti, tregu evropian dhe disa tregje aziatike do të marrin Galaxy S24 me chipset Exynos 2400, ndërsa tregu amerikan dhe disa tregje të tjera aziatike (duke përfshirë, sipas të gjitha gjasave, atë korean) do të marrin Galaxy S24 me çip Snapdragon 8 Gen3.

Dallimi kryesor midis dy SoC-ve është se çipat Exynos prodhohen nga Samsung Foundries, ndërsa çipat Snapdragon të Qualcomm janë prodhuar nga TSMC. Edhe me të njëjtën nyje, ndryshimi midis prodhimit korean dhe tajvanez (si dhe midis arkitekturave të dy SoC-ve) është bërë gjithmonë i ndjerë, ndonjëherë edhe në mënyrë thelbësore: nëse Samsung Foundries nuk arrin të prodhojë një çip me cilësi të lartë, prandaj, ai do të rrezikojnë të mos kënaqin përdoruesit evropianë dhe një pjesë të tregut aziatik.

Sidoqoftë, “asi në vrimë” i gjigantit Suwon mund të jetë një tjetër: sipas disa rrjedhjeve, në fakt, Exynos 2400 do të jetë një çip me 10 bërthama. Përkundrazi, Snapdragon 8 Gen3 do të ketë 8 bërthama, të paktën sipas thashethemeve të fundit: kjo mund t’i garantojë çipit të Koresë së Jugut një avantazh harduerësh që është e vështirë për rivalin amerikan të plotësohet.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/01/samsung-galaxy-s24-exynos-vs-snapdragon-cili-version-do-te-mberrije-ne-evrope/