Samsung Galaxy S24, Exynos 2400 vetëm në modelin bazë?

Prezantimi i Samsung Galaxy S24 është vendosur zyrtarisht nga Samsung për 17 janar. Në muajt e fundit, është zbuluar praktikisht çdo detaj i tre telefonave inteligjentë koreanë të rangut të lartë, përveç një pyetjeje të vogël (por jetike): cilat tregje do të marrin Galaxy S24 me çipin Exynos dhe cilët me Snapdragon 8 Gen3?

Po, sepse këtë vit Samsung Galaxy S24 do të lansohet në dy versione: një me një çip Exynos dhe një me një çip Snapdragon, për të qenë të saktë përkatësisht Exynos 2400 dhe Snapdragon 8 Gen3. Duke vepruar kështu, gjigandi korean do të ringjallë një praktikë që daton dy vjet më parë, kur Samsung Galaxy S22 u lëshua në variantin e dyfishtë me Snapdragon 8 Gen1 dhe Exynos 2200. Megjithatë, vitin e kaluar, Galaxy S23 u lançua në modelin e vetëm E pajisur me Snapdragon 8 Gen2 për Galaxy, një çip bashkë-zhvilluar nga Samsung dhe Qualcomm.

Ne e dimë prej disa kohësh që Samsung Galaxy S24 Ultra do të jetë vetëm me Snapdragon, por tani publikuesi Ahmed Qwaider konfirmon se një fat shumë i ngjashëm do të ketë edhe Samsung Galaxy S24+. Në fakt, me një postim në Përkundrazi, duket se baza Galaxy S24 do të jetë “vetëm exynos”, pasi do të nisë në të gjitha tregjet globale me çipin Exynos 2400.

Si përmbledhje, të dy kryesuesit e diapazonit duhet të pajisen me një çip Qualcomm në të gjithë botën ose (më shumë të ngjarë) në shumicën e tregjeve globale. Modeli bazë i gjeneratës së re të Samsung, megjithatë, do të përdorë kudo një Exynos 2400. Kjo është një zgjedhje e shkëlqyer për të shmangur paqëndrueshmërinë e tepruar të performancës midis telefonave inteligjentë, të cilët – në teori – duhet të jenë absolutisht identikë për sa i përket performancës, duke zbutur problemet e performancës së Exynos 2400.

Në të njëjtën kohë, megjithatë, kolegët në GSMArena kanë raportuar disa standarde të çipave Galaxy S24 që sugjerojnë se hendeku midis Snapdragon 8 Gen3 dhe Exynos 2400 është ngushtuar javët e fundit, ndoshta falë punës së optimizimit të kryer nga inxhinierët koreanë. Konkretisht, duket se diferenca e performancës midis dy SoC-ve ka rënë nga 8% në 5% në Single-Core dhe nga 4% në 3% në Multi-Core.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/06/samsung-galaxy-s24-exynos-2400-vetem-ne-modelin-baze/