Samsung Galaxy S24: 5G më e shpejt se në iPhone 15

Sipas raportit të ri të ndarë orët e fundit nga Ookla, kompania e njohur e shërbimeve amerikane që ofron analiza për cilësinë e rrjeteve, Samsung Galaxy S24 që janë në treg që nga fillimi i vitit kanë arritur një mesatare 5G. shpejtësi më e lartë se jo vetëm brezat e mëparshëm, por edhe në gamën e iPhone 15 të Apple.

Samsung Galaxy S24 mund iPhone 15 në 5G
Të dhënat i referohen periudhës nga 1 shkurti deri më 24 mars dhe kanë të bëjnë me territoret e Azisë Paqësorit, Lindjes së Mesme dhe Afrikës, Evropës dhe Amerikës së Veriut.

Duke hyrë në më shumë detaje, ajo që doli nga analiza është se telefonat inteligjentë që përbëjnë gamën e Samsung Galaxy S24 treguan një avantazh të rëndësishëm kur bëhet fjalë për shpejtësinë mesatare të shkarkimit 5G në shtatë nga 15 vendet e regjistruara nga Apple shpejtësitë më të shpejta 5G në vetëm një vend, Japoni.

Për më tepër, linja e Samsung Galaxy S24 arriti vonesën mesatare më të ulët të shumë serverëve 5G në 10 nga 15 vende, ndërsa iPhone 15s dha vonesën më të lartë mesatare 5G në 10 tregje.

Gama e Samsung Galaxy S24 arriti gjithashtu shpejtësi mesatare më të shpejtë të ngarkimit 5G në 13 nga 15 vendet e testuara.

Për sa i përket Evropës, Ookla analizoi të dhënat nga Franca dhe Spanja. Në rastin e parë, telefonat inteligjentë më të fundit nga gjigandi i Koresë së Jugut regjistruan një shpejtësi 5G prej rreth 35 Mbps më të lartë se ajo e iPhone 15 dhe 80 Mbps më e lartë se S22. Në Spanjë, megjithatë, shpejtësia mesatare e shkarkimit 5G e Samsung Galaxy S24 ishte 179.34 Mbps, vetëm 10 Mbps më shumë se iPhone 15.

Megjithatë, duhet mbajtur parasysh se matjet e performancës mund të ndryshojnë ndjeshëm nga një vend në tjetrin për shkak të disa faktorëve, duke përfshirë investimet nga operatorët celularë dhe qeveritë në infrastrukturën 5G, shpërndarjen e spektrit dhe shtrirjen e vendosjes së rrjetit 5G në territor.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/17/samsung-galaxy-s24-5g-me-e-shpejt-se-ne-iphone-15/