Samsung: edhe smartphone e palosshëm hyjnë në programin e vetë-riparimit

Samsung ka njoftuar një përditësim të madh të programit të vetë-riparimit të pajisjes, i lançuar në partneritet me iFixit dhe i cili fillimisht mbështeti vetëm S20, S21 dhe Tab S7.

Lista e re përfshin Galaxy Z Flip 5 dhe Galaxy Z Fold 5, të cilët i bashkohen të gjithë serisë S23, gamës Galaxy Tab S9 dhe Galaxy Book 2 Pro, ndërsa në fillim të vitit 2023 radha e gamës s22 dhe disa Galaxy Book Pro.

Pajisjet e palosshme të Samsung nuk janë ende të pranishme në faqen e dedikuar iFixit, prandaj nuk e dimë se cilat do të jenë çmimet e kompleteve të riparimit. Siç shpjegohet nga The Verge, megjithatë, meqenëse kompleti Google Pixel Fold kushton 900 dollarë për të riparuar ekranin e madh të brendshëm, çmimet me siguri nuk do të jenë të lira.

Lista e plotë e produkteve të përputhshme është e disponueshme drejtpërdrejt në uebsajtin e dedikuar në iFixit, por siç thamë më lart ajo nuk është përditësuar pasi mungojnë pajisjet e palosshme.

Ngjashëm me atë që Apple ka bërë me programin e tij të vetë-riparimit, programi i Samsung i lejon përdoruesit të marrin në shtëpi gjithçka që u nevojitet për të riparuar vetë pajisjet e tyre kur ekrani dëmtohet ose xhami i pasmë thyhet. Dokumentacioni shpjegon se është gjithashtu i mundur riparimi i portave të karikimit, altoparlantëve, tabakave dhe butonave të SIM, si dhe komponentë të ndryshëm.

Samsung shpjegoi se me kalimin e muajve, zgjerimi do të ndodhë në gjithnjë e më shumë vende evropiane.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/20/samsung-edhe-smartphone-e-palosshem-hyjne-ne-programin-e-vete-riparimit/