Samsung dhe OnePlus tallen me Apple mbi USB-C të iPhone 15

Apple ka hapur së fundmi porositë paraprake për iPhone 15 edhe në Europe, por kjo nuk është e vetmja gjë që tërheq vëmendjen në gamën e re të smartfonëve. Në fakt, Samsung dhe OnePlus kanë vendosur të hedhin kunja ndaj Apple. Mund ta imagjinoni arsyen: miratimi i standardit USB-C.

Kjo e fundit në fakt është përdorur gjerësisht në Android për një kohë të gjatë, kështu që nuk është për t’u habitur që një tweet nga OnePlus USA përdor në mënyrë ironike shprehjen “Pretty innovative stuff”. Nga ana tjetër, edhe telefonat inteligjentë të robotit të gjelbër që i përkasin niveleve më të ulëta tani kanë një portë USB Type-C.

Megjithatë, vlen të kujtojmë se braktisja e standardit Lightning nga Apple është edhe për shkak të drejtimit të dëshiruar nga Evropa, ndaj nuk është një vendim mbi të cilin kompania Cupertino duket se ka shtyrë shumë. Kjo vlen edhe për njoftimin e kufjeve Apple me USB-C, në lidhje me modelet AirPods Pro 2 dhe EarPods.

Për sa i përket gërmimit të nisur nga Samsung, marka koreano-jugore publikoi një postim në Twitter ku shkruan: “Të paktën ne mundemi C”. Sigurisht që postimi i profilit të Samsung Mobile US nuk ka nevojë për përkthime. Me pak fjalë, dy marka të mëdha e kanë komentuar lajmin në mënyrën e tyre: për pjesën tjetër, gjithashtu sipas asaj që është raportuar nga MacRumors dhe Ars Technica, në fund porta USB-C e iPhone 15 nuk do të ketë kufizime sa i përket aksesorë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/15/samsung-dhe-oneplus-tallen-me-apple-mbi-usb-c-te-iphone-15/