Sa do të kushtojë Samsung Galaxy S24? Më shumë se sa pritej

Tani është zyrtare: Samsung Galaxy S24 vjen më 17 janar me një event të dedikuar Unpacked. Për fat të keq, megjithatë, ne tashmë dimë pothuajse gjithçka për tre telefonat inteligjentë në linjën e gjeneratës së re të gjigantit korean. Sot mbërrijnë edhe informacione të rëndësishme për çmimin e shitjes së Samsung Galaxy S24.

Portali Sammobile, në fakt, raportoi një postim në një blog korean që flet për porositë paraprake dhe çmimet e Samsung Galaxy S24. Postimi, i cili duhet të vijë nga faqja e një shitësi me pakicë, zbulon se porositë paraprake për flamurët e rinj do të hapen më 19 janar dhe do të mbyllen më 25 janar, me një kohëzgjatje prej një jave. Të tre telefonat inteligjentë, megjithatë, do të jenë të disponueshëm për blerje duke filluar nga 26 janari. Nëse janë të vërteta, këto data mund të jenë të vlefshme për të gjithë botën.

Në vend të çmimeve të Samsung Galaxy S24, ato të raportuara nga Sammobile për tregun korean janë si më poshtë:

Samsung Galaxy S24 – 256 GB: 1.155.00 KRW (806 Euro)
Samsung Galaxy S24 – 512 GB: 1.298.00 KRW (906 Euro)
Samsung Galaxy S24 Plus – 256 GB: 1.353.000 KRW (945 Euro)
Samsung Galaxy S24 Plus – 512 GB: 1.496.000 KRW (1.045 Euro)
Samsung Galaxy S24 Ultra – 256 GB: 1.698.400 KRW (1.186 Euro)
Samsung Galaxy S24 Ultra – 512 GB: 1.841.400 KRW (1.286 Euro)

Këto janë çmime më të ulëta se ato të vlerësuara nga rrjedhja e kostos evropiane të Galaxy S24: sipas të gjitha gjasave, në fakt, Galaxy S24 do të kushtojë më pak në Korenë e Jugut (pikërisht siç kushtojnë iPhone-ët më pak në Shtetet e Bashkuara), sepse prodhimi i tyre është përfunduar në Suwon, prandaj kostot që lidhen me transportin dhe importet në pjesën tjetër të botës janë ulur.

Megjithatë, ajo që bie më në sy është se ndryshe nga ajo që është vërtetuar nga rrjedhjet e fundit, çmimi i Galaxy S24 nuk do të ulet aspak: përkundrazi, do të mbetet identik me atë të vitit të kaluar vetëm në 256 GB. modelet e Samsung Galaxy S24 dhe S24 Plus, ndërsa variantet 512 GB të të njëjtave pajisje do të kushtojnë 22,000 KRW (d.m.th. 16 Euro) më shumë se vitin e kaluar. Për sa i përket Galaxy S24 Ultra, megjithatë, smartfoni me 256 GB memorie do të ketë një çmim prej 99,000 KRW (70 Euro) më të lartë se homologu i lançuar në 2023, ndërsa Galaxy S24 Ultra 512 GB do të kushtojë 121,000 KRW (85 Euro) në më shumë se Galaxy S23 Ultra me të njëjtën memorie.

Javët e fundit, disa thashetheme kishin vërtetuar se Samsung do të ulte çmimin e Galaxy S24 për t’i bërë smartfonët e saj më tërheqës se iPhone 15 i ri: këta të fundit, në fakt, u lansuan nga Apple me një “prerje” çmimi në krahasim me atë të përkatëse e linjës iPhone 14. Bazuar në rrjedhjen e fundit nga Koreja e Jugut, megjithatë, duket se në Suwon nuk është vendosur asnjë shkurtim i asnjë lloji: përkundrazi, Galaxy S24s mund të kushtojë më shumë se sa pritej.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/04/sa-do-te-kushtoje-samsung-galaxy-s24-me-shume-se-sa-pritej/