Reality Pro i Apple nuk do të ketë nevojë për controller dhe do të rikrijojë në VR përdoruesit

Shikuesi i pritur për realitetin virtual dhe të shtuar nga Apple po afrohet dhe të paktën bazuar në atë që është shfaqur orët e fundit do të jetë një përbindësh fuqie falë punës së kryer nga inxhinierët e gjigantit Cupertino.

Mark Gurman i Bloomberg, në një raport të publikuar orët e fundit shpjegon se Reality Pro, ky është emri i kufjeve, do të ketë gjithashtu gjurmim të avancuar të dorës, aftësinë për të parë ekranin Mac dhe do të ofrojë mundësinë e rikrijimit të versioneve dixhitale. e përdoruesve në bisedat FaceTime.

Të gjitha këto teknologji duhet të mundësohen nga kamerat e shumta të jashtme, të cilat do të mund të gjurmojnë duart falë një sërë sensorësh të integruar në trup që do të mund të lexojnë edhe sytë. Përdoruesit do të jenë në gjendje të shikojnë diçka në ekranin e Mac, më pas të zgjedhin dhe t’i shtypin për ta aktivizuar, pa ndonjë kontrollues të jashtëm. Nëpërmjet një kurore dixhitale (e cila do të rifillojë atë të pranishme në AirPods Max dhe Apple Watch) në vend të kësaj do të jetë e mundur kalimi nga realiteti virtual në realitetin e shtuar.

Veçanërisht interesante është pjesa për thirrjet FaceTime: Reality Pro do të jetë në gjendje të “rikrijojë realisht fytyrën e përdoruesit dhe të gjithë trupin në realitet virtual”.

Kompania dyshohet se po zhvillon gjithashtu një sistem gjithëpërfshirës për shikimin e videove në ekrane të mëdha duke veshur Reality Pro, por qartë se do t’ju duhen AirPods për të hyrë në audio hapësinore.

Nga ana tjetër, pjesa e përparme e baterisë do të jetë e pranishme në një paketë të jashtme që do të vendoset në xhepin tuaj dhe do të lidhet me pajisjen nëpërmjet kabllit, ngjashëm me Magic Leap. Kjo paketë pritet të jetë në madhësinë e “dy iPhone 14 Pro Max të vendosura mbi njëri-tjetrin”, gjë që do t’i japë kufjeve dy orë jetëgjatësi të baterisë.

Ana negative përfaqësohet nga çmimi: po flasim për 3000 dollarë për Apple AR, dyfishi i Quest Pro. Kostoja nuk është saktësisht e përballueshme dhe ndoshta për këtë arsye Apple ka vlerësuar shitjen e vetëm një milion njësi në vitin e parë .


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/24/reality-pro-i-apple-nuk-do-te-kete-nevoje-per-controller-dhe-do-te-rikrijoje-ne-vr-perdoruesit/