Quick Share për Android: kështu do të ndajmë file-t

Nga faza e eventit CES 2024 vjen konfirmimi i bashkëpunimit mes Google dhe Samsung që synon thjeshtimin e jetës së përdoruesve të Android, falë funksionalitetit Quick Share për ndarjen e skedarëve. Të dy kompanitë kanë bashkuar forcat për të ofruar një teknologji të vetme të aftë për të mbështetur të gjitha pajisjet e bazuara në platformën e robotëve të gjelbër, pavarësisht nga marka e tyre.

Google dhe Samsung së bashku për Quick Share në Android
Me pak fjalë, ajo që njihet tani si Ndarja në afërsi do të riemërohet Quick Share, ashtu si sistemi tashmë i përdorur nga Samsung, duke garantuar përputhshmëri me këtë të fundit dhe me të gjitha produktet Android, pa harruar Chromebook-ët.

Ndarja e imazheve, skedarëve dhe teksteve ndërmjet pajisjeve duhet të jetë e thjeshtë, e shpejtë dhe e përshtatshme. Në vitin 2020, ne prezantuam Ndarjen në afërsi për ta bërë të lehtë ndarjen e skedarëve midis pajisjeve. Samsung gjithashtu ka veçorinë e vet të quajtur Quick Share, e cila është e dashur nga përdoruesit e saj. Duke bashkëpunuar me Samsung, ne po sjellim zgjidhjet më të mira të ndarjes në një zgjidhje ndër-Android të quajtur Quick Share.

Thjesht shtypni ikonën kushtuar funksionalitetit, atë të dukshme më poshtë, për të nisur funksionimin, duke e dërguar skedarin me valë në një nga pajisjet e pranishme aty pranë. Ofrohen mbrojtje specifike të privatësisë, në mënyrë që t’i lejojnë të gjithë të vendosin nëse do t’i bëjnë ose jo pajisjet e tyre të identifikueshme nga ata përreth tyre.

Google ka njoftuar se tashmë është duke punuar me disa partnerë në botën e PC-ve, duke filluar nga LG, për të shtrirë mbështetjen e Quick Share në Windows, në formën e një aplikacioni të para-instaluar.

Në Android, kalimi nga Ndarja në afërsi te Ndarja e Shpejtë do të bëhet me një prezantim gradual, duke filluar në muajt e ardhshëm. Siç ndodh shpesh në këto raste, do të duhet pak kohë para se të shohim tranzicionin përfundimtar për të gjithë.

Ndër njoftimet e tjera bigG nga faza e CES 2024 është edhe ai që prezanton mbështetjen për teknologjinë Cast për aplikacionin TikTok, në mënyrë që videot nga platforma sociale të transmetohen me valë në televizorë dhe ekrane.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/10/quick-share-per-android-keshtu-do-te-ndajme-file-t/