Pushimet nga puna edhe për Spotify: rreth 600 punonjës

Lista e realiteteve të teknologjisë së lartë që kanë vendosur të hapin këtë 2023 duke shpallur raunde pushimesh nga puna duket e pafundme: sot është radha e Spotify. Gjigandi i muzikës streaming ka komunikuar një riorganizim të justifikuar nga koherenca në Manifestin e Bandës së tij ose ndryshimi është e vetmja konstante. Fjalimi që e zyrtarizon është firmosur nga numri një Daniel Ek.

Shkurtimet e Spotify: pushime nga puna të konfirmuara
Vullneti i deklaruar është të adoptohet një model biznesi më efikas. Reduktimi prek rreth 6 për qind të fuqisë punëtore, ose afërsisht 600 punonjës nga 9,800 njerëz të punësuar nga kompania globalisht, sipas regjistrimeve të fundit të rezultateve financiare.

Njoftimi për shtyp i referohet vitit 2023 që sapo ka nisur si një kapitull i ri, për t’u afruar me një vendim të dhimbshëm, por që konsiderohet thelbësor për të përballuar më mirë sfidat e së ardhmes. Për momentin nuk dihet saktësisht se çfarë janë. Lëvizjet e radhës të shërbimit dhe lajmet e ardhshme do të njoftohen me rastin e eventit Stream On të planifikuar për ditën e 8 Marsit.

Ndryshime ka edhe në krye të grafikut organizativ, me lamtumirën e Dawn Ostroff (Chief Content Officer), kontributi i të cilit është përcaktuar si thelbësor për rrugën e rritjes së platformës dhe të industrisë në përgjithësi, veçanërisht në lidhje me shpërndarja e podkasteve. Në lidhje me këtë, kujtojmë atë që ndodhi një vit më parë me rastin e përvojës Joe Rogan që mund të ndajë opinionin publik dhe të brendshëm.

Siç u përmend në fillim, Spotify është më i fundit në rendin kronologjik të kompanive të teknologjisë së lartë që kanë njoftuar raunde të rënda pushimesh nga puna. Alphabet (kompania mëmë e Google), Amazon, Microsoft, Meta (ish grupi i Facebook) dhe Twitter e kanë bërë gjithashtu këtë kohët e fundit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/23/pushimet-nga-puna-edhe-per-spotify-rreth-600-punonjes/