PS5 Pro së shpejti: konfirmim indirekt nga Sony

Thashethemet e para u shfaqën në internet në mes të marsit. The Verge tani ka publikuar detaje të mëtejshme për PS5 Pro i cili do të arrijë në treg më vonë këtë vit. Nuk ka ende një njoftim zyrtar, por Sony ka konfirmuar indirekt ardhjen e konzollës së re duke kërkuar dhe marrë heqjen e një rrjedhje video nga YouTube për shkelje të të drejtave të autorit.

Sony ka njoftuar tashmë zhvilluesit e lojërave
Sipas burimeve të Tom Warren (The Verge), Sony ka njoftuar tashmë zhvilluesit për lançimin e PS5 Pro. Disa dokumente raportojnë specifikimet dhe sugjerimet e harduerit për të siguruar përputhshmërinë e lojërave aktuale. Konsola e re, e koduar Trinity, do të integrojë një GPU më të fuqishme dhe një CPU më të shpejtë.

Në detaje, GPU-ja duhet të ketë performancë rendering deri në 45% më të lartë se ajo e GPU-së e pranishme në PS5. Falë një arkitekture të përditësuar, PS5 Pro do të ofrojë përmirësime të dukshme në gjurmimin e rrezeve. Lojërat që përfitojnë nga kjo veçori do të mund të marrin etiketën “PS5 Pro Enhanced”. Përdoruesit do të duhet të instalojnë një patch për lojërat aktuale. Certifikimi që konfirmon përputhshmërinë do të lëshohet duke filluar nga gushti.

CPU do të jetë i njëjtë me PS5, por ekziston një modalitet që rrit frekuencën e orës nga 3.5 në 3.85 GHz Duke pasur parasysh rritjen e konsumit, frekuenca GPU do të reduktohet automatikisht me 1.5%, kështu që performanca do të ulet me rreth 1. %.
Siç është parashikuar në mes të marsit, Sony do të përmirësojë gjithashtu memorien e sistemit. Gjerësia e brezit do të rritet nga 448 në 576 GB/s. Zhvilluesit do të kenë akses në 1.2 GB shtesë, pra 13.7 GB në total në vend të 12.5 GB të PS5. Kjo do t’ju lejojë të përfitoni nga PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), një teknologji e re përmirësimi nga 1080p në 4K (dhe ndoshta 8K) e cila përmirëson cilësinë e imazhit dhe shpejtësinë e kuadrove.

PS5 Pro dhe lojërat “të përmirësuara” duhet të jenë të disponueshme më vonë këtë vit, pikërisht në kohë për sezonin e festave.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/16/ps5-pro-se-shpejti-konfirmim-indirekt-nga-sony/