Profili i verifikuar me pagesë në Instagram dhe Facebook: Meta ndjek Twitter?

Ndërsa Twitter Blue gjithashtu bën debutimin e tij në Itali, zbulojmë se një tjetër gjigant i mediave sociale po punon gjithashtu në versionin e tij të “këqirave blu”. Po flasim për Instagramin, i cili mund të prezantojë një verifikim “me pagesë” gjatë muajve të ardhshëm.

Kjo u zbulua nga zhvilluesi Alessandro Paluzzi, i cili kreu një procedurë inxhinierike të kundërt në kodin e platformës për të kontrolluar praninë e veçorive të reja të pa shpallura ende. Në veçanti, duke skanuar kodin e aplikacionit në Instagram, Paluzzi zbuloi dy vargjet “IG_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV” dhe “FB_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV”, të cilat duket se parafytyrojnë mbërritjen e një verifikimi me pagesë në Instagram dhe Facebook.

Përveç kësaj, Paluzzi pretendon gjithashtu se ka zbuluar linja të tjera kodi që duket se i referohen një abonimi krejtësisht të ri me pagesë për dy rrjetet sociale. Thuhet se verifikimi me pagesë nuk është i rezervuar për ata që kanë një abonim, megjithatë ekziston ende mundësia që të dyja gjërat të jenë të lidhura dhe që Meta të nisë një plan abonimi në të ardhmen për përdoruesit profesionistë (ose aspirantë) në të njëjtën gjë. nga TwitterBlue.

Nëse kjo do të ndodhte, mund të presim që abonimi në Facebook dhe Instagram do të kushtojë 10 dollarë ose pak më pak (ose pak më shumë, në varësi të politikës së Metës në këtë drejtim): nga ana tjetër, Twitter Blue tashmë kushton, në momenti, ndërmjet 8 dhe 11 dollarë për përdoruesit. Duke marrë parasysh kritikat për abonimin me pagesë të Twitter pas rishikimit të bërë nga Elon Musk (i cili parashikon saktësisht verifikimin automatik të llogarisë), gjithsesi pyetet nëse lëvizja nga Facebook dhe Instagram është e mençur apo jo.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/03/profili-i-verifikuar-me-pagese-ne-instagram-dhe-facebook-meta-ndjek-twitter/