Privatësia në rrezik! Paralajmërimi i Google: “Bëni këtë për të mbrojtur të dhënat tuaja”

Google është ekspozuar qartë për të gjithë përdoruesit e tij, duke rekomanduar ngrohtësisht përdorimin e një mjeti të ri që ka vënë në dispozicion të të gjithëve. Natyrisht, zgjedhja për të pasur këtë “mik” të ri është fakultative, por kompania kaliforniane po e bën të qartë se është vërtet e domosdoshme. Le të flasim për Google Play Protect, një funksion që mbron të gjitha llogaritë e Google nga sulmet e rrezikshme të të gjitha llojeve. Sigurisht që mund ta shkarkoni nga Play Store. Pra, le të shohim se nga çfarë përbëhet:

Google Play Protect
Ky mjet ju ndihmon t’i mbani pajisjet tuaja pa softuer të rrezikshëm dhe pasi aktivizohet, kontrollon aplikacionet e reja që shkarkoni për të parë nëse janë të sigurta. Gjithashtu nëpërmjet Google Play Protect mund të skanoni pajisjen tuaj për malware të dëmshëm.

Kur zbulon diçka anormale ose të dyshimtë, ju dërgon njoftime dhe sinjalizime, duke ju paralajmëruar për aplikacionet që shkelin politikat e Google ose që fshehin qëllimisht karakteristika të rrezikshme nga përdoruesi, si ato që duan të marrin leje për të hyrë në të dhënat tuaja të ndjeshme dhe private. Pasi të jetë instaluar dhe aktivizuar, sigurisht që është e mundur ta vendosim atë në gatishmëri sa herë të duam.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/26/privatesia-ne-rrezik-paralajmerimi-i-google-beni-kete-per-te-mbrojtur-te-dhenat-tuaja/