Prezantohen laptop-ët e rinj me GPU Nvidia GeForce

Linjat e reja të Nvidia Studio nga Asus, Gigabyte dhe Samsunge ofrojnë edhe më shumë opsione për krijuesit, falë pajisjeve më të holla dhe më të lehta, në gjendje të tejkalojnë gjeneratat e mëparshme me avantazhe të mëdha për video dhe redaktuesit 3D.

Në fakt, janë zyrtarisht të disponueshëm laptopët e rinj të pajisur me kartat grafike të fuqishme Nvidia GeForce Rtx 4070, 4060 dhe 4050; këto do të fuqizojnë Galaxy Book3 krejtësisht të ri të Samsung, Aero 16 dhe Aero 14 të lehtë dhe ergonomik të Gigabyte, Rog Flow z13 të Asus, Studio Stealth 17 të Msi dhe Razer 16 dhe 18.

Pajisjet që përfitojnë nga kartat grafike të fuqishme u panë në CES 2023. Me disponueshmërinë, më në fund do të jetë e mundur t’i përjetoni ato, jo vetëm sepse ofrojnë hapin më të madh të gjeneratave në performancën e laptopëve, por edhe sepse janë aktualisht laptopët më të shpejtë në botë për krijimin dhe lojën. Këtu janë disa nga karakteristikat kryesore:

tre volte più efficienti dei laptop di punta della precedente generazione grazie all’architettura Nvidia Ada Lovelace e alle tecnologie Max-q di quinta generazione che accelerano i carichi di lavoro creativi per ottenere le massime prestazioni in una frazione di tempo;
sono alimentati dalla potente tecnologia Nvidia Rtx, come il Dlss 3, che aumenta di due volte il frame rate;
sono supportati dalla piattaforma Nvidia Studio, che consente l’accesso esclusivo agli strumenti e alle applicazioni per i creator: Nvidia Omniverse, Canvas e Broadcast, e offrono immagini mozzafiato grazie al ray-tracing e alle funzionalità Ai che consentono di risparmiare tempo prezioso. A questo riguardo, sia l’Msi Stealth 17 Studio che il Razer Blade 18 sono preinstallati con Broadcast.

Këta laptopë të rinj në studio janë ndërtuar për të përmbushur nevojat e krijuesve të përmbajtjes që duan të punojnë në lëvizje. Në veçanti, kartat Rtx 4070 ju lejojnë të punoni në skedarë video Hdr në 6k Raw me dekodim shumë të shpejtë, të eksportoni në AV1 me koduesin e ri të gjeneratës së tetë dhe të shijoni një rritje të performancës prej gati 40% në krahasim me gjeneratën e mëparshme dhe me GPU- i përshpejtuar në DaVinci të Blackmagic Design Resolve. Versioni Rtx 4060, i kombinuar me 8 Gb memorie video, ofron kohë renderimi në Blender që janë 38% më të shpejta se gjenerata e fundit, një rezultat i shkëlqyer për modelimin 3D dhe animacionin. Së fundi, RTX 4050 mund të përshpejtojë aftësitë e AI në fotografi, dizajn grafik ose redaktim video, duke përfshirë performancën 54% më të shpejtë në Topaz Video për përmirësimin dhe modifikimin e videos.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/24/prezantohen-laptop-et-e-rinj-me-gpu-nvidia-geforce/