Po vjen Metaverse i Zuckerberg? Horizon Worlds së shpejti në smartphone

Pas hapjes së diskutueshme të Horizon World edhe për të miturit, gjigandi Menlo Park do të ishte gati të pastronte platformën e tij sociale për metaverse edhe në telefonat inteligjentë, pas një periudhe të gjatë ekskluziviteti për sistemet e tij të realitetit virtual.

Prandaj, nuk ka më Quest ekskluzive për Horizon World, i cili së shpejti duhet të shfaqet për herë të parë edhe në telefonat inteligjentë. Të paktën kështu është llogaria e fundit e Janko Roettgers në Lowpass për bisedën e tij me Vishal Shahun, VP i divizionit Metaverse të Meta, sipas të cilit kompania ka rishkruar plotësisht aplikacionin për të ofruar një përvojë sa më të afërt me atë vendase.

Asgjë nuk dihet për datën e lansimit, por duket se është afër dhe Super Rumble i shumëpërfolur mund të jetë pjesë e listës fillestare, edhe në beta.
Për më tepër, aplikacioni i smartfonëve duhet të lejojë lojën e kryqëzuar me ato të pajisura me kufje VR, duke zgjeruar platformën për metaverse jashtë kufijve të harduerit të dedikuar dhe duke i dhënë këtë mundësi kujtdo që ka një smartphone. Sigurisht, megjithatë, aksesi i plotë dhe përvoja më e mirë mund të merren ndonjëherë vetëm përmes VR.

Sjellja e Horizon Worlds në ekranet e një smartphone padyshim që do të jetë në gjendje të zgjerojë zonën e ujëmbledhësit, me një përdorim dukshëm më të thjeshtë dhe më pak të kërkuar ekonomikisht, duke ndjekur kështu premtimin për të sjellë Horizon Worlds në Mobile të bërë më shumë se një vit më parë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/29/po-vjen-metaverse-i-zuckerberg-horizon-worlds-se-shpejti-ne-smartphone/