Përdorimi jo i duhur i smartphone mund të shkaktojë dëme fizike

Siç e dimë tashmë, përdorimi jo i duhur i telefonit inteligjent sjell rreziqe shëndetësore për të cilat duhet të dimë. Të gjithë të përpiqemi të zvogëlojmë dëmin që i shkakton trupit tonë, edhe nëse nuk është gjithmonë e mundur ta parandalojmë atë. Prandaj, le të analizojmë tre problemet kryesore që lidhen me shëndetin që mund të shkaktojë përdorimi i celularit tonë.

Në ditët e sotme, pajisjet celulare, si telefonat inteligjentë, janë kthyer në objekte të domosdoshme në jetën e përditshme, pasi na lejojnë të telefonojmë, të dërgojmë mesazhe, por edhe të shfletojmë ueb-in dhe rrjetet sociale. Jo shumë kohë më parë, megjithatë, u shfaq një zgjidhje e mundshme për telefonat celularë, ne po flasim për mikroçipet e trurit. Në fakt, këto të fundit ju lejojnë të eliminoni përdorimin fizik të pajisjes tuaj.

Pra, cilat janë rreziqet e shkaktuara nga telefonat celularë?
Ashtu si me të gjitha risitë, megjithatë, ka një anë negative. Sepse thjesht përdorimi i telefonit inteligjent, në fakt, duket se çon në disa dhimbje kyçesh dhe tension në krahë dhe duar. Dhimbje fizike të dukshme që nuk duhet nënvlerësuar.

Prandaj, ekzistojnë tre pasoja kryesore të përdorimit jo të duhur të telefonit inteligjent, duke përfshirë: dhimbjen e qafës së mitrës, sindromën e tunelit të kyçit të dorës dhe tendinitin. Prandaj është thelbësore të kuptojmë sinjalet nga trupi ynë përpara se të përfundojmë me probleme shumë më serioze shëndetësore.

Dore, zona e trupit tonë që i nënshtrohet më së shumti presionit dhe kompresimit të shkaktuar nga thjesht mbajtja e celularit, mund të shkaktojë simptoma të ndryshme të bezdisshme, si ndjesi shpimi gjilpërash ose inflamacion. Këto të fundit shpesh lidhen me atë që tani quhet sindroma e tunelit karpal.

Mos harroni se përdorimi i vazhdueshëm i telefonit tuaj mund të shkaktojë simptoma të dukshme të dhimbjes së qafës. Kjo e fundit është kryesisht për shkak të qëndrimit të gabuar që merr njeriu sa herë që dëshiron të jetë në rrjetet sociale, ose rrjedh nga veprimet e thjeshta të leximit ose shkrimit.

Së fundi, tendoniti mund të jetë për shkak të stresit të vazhdueshëm të tendinave, gjithmonë i lidhur me përdorimin e tepërt të pakushtëzuar të telefonit inteligjent. Megjithatë, ndryshe nga problemet e tjera, këto të fundit mund të trajtohen duke marrë një inflamator të thjeshtë, padyshim nën mbikëqyrjen e mjekut.

Si mund të reduktohen rreziqet?
Si premisë, është e rëndësishme që kur kontraktoni këto simptoma, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj përpara se të merrni një ilaç.

Duke përmirësuar stilin e jetës tuaj me hapa të vegjël, mund të përpiqeni të reduktoni përdorimin e telefonit inteligjent, siç është përdorimi i WhatsApp Web, për të shmangur mbajtjen e vazhdueshme të pajisjes.

Pra, nëse vendosni të përdorni smartfonin tuaj në mënyrë më të moderuar, do të jeni në gjendje të përmirësoni cilësinë e jetës tuaj, duke shmangur problemet e pakëndshme të kyçeve dhe duke mbetur më i fokusuar në jetën tuaj të përditshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/02/perdorimi-jo-i-duhur-i-smartphone-mund-te-shkaktoje-deme-fizike/