Për të fshirë profilin Threads, duhet të fshini llogarinë në Instagram

Tema e ditës përfaqësohet padyshim nga lancimi i rrjetit të ri social Threads nga Meta. Me kalimin e orëve, gjithnjë e më shumë informacione dalin mbi funksionimin e platformës Threads e cila tashmë ka grumbulluar 5 milionë abonentë në katër orë.

Në këtë rast, siç shpjegohet nga TechCrunch, në deklaratën plotësuese të privatësisë Meta shpjegon se “mund ta çaktivizoni profilin tuaj Threads në çdo kohë, por profili juaj Threads mund të fshihet vetëm duke fshirë llogarinë tuaj në Instagram”.

Në bazë të kësaj zgjedhjeje, e cila shkakton diskutime dhe sigurisht që do të shkaktojë jo pak diskutime, qëndron fakti që profili Thread është pjesë e llogarisë Instagram të përdoruesve pasi bazohet pikërisht në informacionin që përmban ky i fundit.

Reagimet e marra nga Threads ishin të rëndësishme jo vetëm për numrin e përdoruesve që vendosën të regjistroheshin dhe të përqafuan projektin e ri, por edhe për markat e shumta që krijuan profile: ky është rasti i Netflix, Amazon, NFL dhe Pepsi, të cilët kanë tashmë debutuar në rrjetin social, ndërsa siç vërehet nga TechCrunch, markat si Google, Apple, Goldman Sachs, Morgan Stanley dhe Disney mbeten të munguara.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/06/per-te-fshire-profilin-threads-duhet-te-fshini-llogarine-ne-instagram/