Për katër vjet, 70% e popullsisë së botës do të jetë në rrjetet sociale

Të dhënat e fundit të përdoruesve për Facebook tregojnë se, pavarësisht problemeve të mundshme, rrjeti social i ka rezistuar shumë mirë kohës. E njëjta gjë vlen edhe për platformat e tjera, të cilat vazhdojnë të rriten në numër: sipas studimeve të reja, numri i përgjithshëm i përdoruesve të rrjeteve sociale do të arrijë në 5.85 miliardë njerëz deri në vitin 2027.

Të dhënat e theksuara nga BSBC flasin vetë: ndërsa në janar 2020 shkalla e përdorimit të mediave sociale ishte vetëm 50% për një parashikim prej 3.9 miliardë përdoruesish në mbarë botën, në tre vitet e fundit situata ka ndryshuar ndjeshëm në rajone të tjera më pak të zhvilluara të edhe bota po dixhitalizohet, edhe pse më ngadalë.

Drejtues në tregun e smartfonëve dhe mediave sociale është Azia Lindore, një rajon që renditet ndër të parët në shkallë globale për shkallën e depërtimit të rrjeteve sociale celulare. Në përgjithësi, koha e shpenzuar në mediat sociale ishte mesatarisht rreth 147 minuta në ditë, rreth gjysmë ore më shumë nga viti 2015.

Prandaj, deri në vitin 2027, koha mesatare e shpenzuar në platforma të tilla si TikTok, Facebook dhe Instagram sigurisht që do të rritet më tej, ndërsa rreth 7 nga 10 persona në botë mund të regjistrohen në mediat sociale të llojeve të ndryshme, madje më shumë se vetëm një – si. është e zakonshme deri tani. Aktualisht, lider në treg mbetet Facebook, rrjeti i parë social që tejkalon një miliard llogari të regjistruara dhe aktualisht me mbi 2 miliardë përdorues aktivë mujorë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/21/per-kater-vjet-70-e-popullsise-se-botes-do-te-jete-ne-rrjetet-sociale/