Pas urdhrit nga Turqia, Meta mbyll Threads

Meta ka njoftuar se Threads nuk do të jenë më të aksesueshme në Turqi nga 29 Prilli. Vendimi vjen për shkak të urdhrit të lëshuar nga autoriteti antitrust në përfundim të hetimit për ndarjen e të dhënave mes rrjetit të ri social dhe Instagram, pa pëlqimin e përdoruesve. Kompania Menlo Park do të apelojë.

Abuzimi i pozicionit dominues
Në përfundim të hetimeve, Autoriteti Turk i Konkurrencës (TCA) konstatoi se Meta kishte abuzuar me pozicionin e tij dominues. Kompania Menlo Park kombinoi të dhënat e përdoruesve që hapën një profil në Threads me atë të llogarive përkatëse në Instagram, pa pëlqimin e qartë. Kjo praktikë është cilësuar antikonkurruese sepse Meta mund të shfrytëzojë të dhënat për të përfituar në rrjetet sociale dhe në tregjet e reklamave online.

Për këtë arsye, autoriteti antitrust lëshoi ​​një urdhër për të parandaluar kombinimin e të dhënave. Prandaj Meta ka njoftuar se do të respektojë vendimin duke mbyllur Threads në Turqi nga 29 Prilli. Kjo masë është e përkohshme, por gjithçka do të varet nga rezultati i ankesës.

Përdoruesit do të njoftohen nëpërmjet një njoftimi në aplikacion. Ju mund të fshini ose çaktivizoni profilin tuaj. Në rastin e dytë, postimet e shkruara dhe ndërveprimet me postimet e tjera do të shfaqen sërish nëse dhe kur Threads të kthehet në internet.

Meta mori një gjobë të rëndë në vitin 2022 për kombinimin e të dhënave të përdoruesve mes WhatsApp, Instagram dhe Facebook.

Sa i përket veçorive të reja, Adam Mosseri njoftoi fillimin e testeve për kërkim në kohë reale. Përdoruesit mund të përdorin një buton për të parë rezultatet më të fundit (por jo në rend kronologjik).


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/16/pas-urdhrit-nga-turqia-meta-mbyll-threads/