Pas Gjermanisë, OPPO ndalon shitjet e smartfonëve edhe në këtë vend

Kanë kaluar disa muaj që kur faqja e internetit OPPO Germany u “pastrua” nga të gjitha gjurmët e smartfonëve të rinj që dilnin. Ndërsa situata gjermane e prodhuesit kinez të smartfonëve mbetet ende për t’u sqaruar, duket se orët e fundit OPPO është larguar nga një tjetër treg evropian, ai francez.

Lajmi vjen nga FrAndroid, i cili shpjegon se Yang Technology, distributori ekskluziv i OPPO në Francë, ka ndërprerë të gjitha aktivitetet e saj në vendin përtej Alpeve. Lajmi do të ishte zyrtarizuar edhe nga OPPO France në orët e fundit, duke konfirmuar lamtumirën e OPPO dhe OnePlus në tregun francez.

Gjithashtu sipas FrAndroid, kjo do të thotë se nuk do të jetë më e mundur blerja e telefonave inteligjentë OPPO dhe OnePlus në Francë, qoftë përmes faqes së internetit OPPO France (e cila ende nuk është “pastruar” si homologu gjerman), qoftë përmes shitjes me pakicë. kanalet dhe shitësit me pakicë. Megjithatë, të gjithë ata që kanë blerë tashmë një smartphone OPPO ose OnePlus do të mund të jenë të qetë, pasi mbështetja do të vazhdojë edhe për disa vite të tjera.

Në një shënim të raportuar nga FrAndroid, në veçanti, lexojmë se “shërbimi i klientit do të merret drejtpërdrejt nga OPPO, në mënyrë që të lejojë të gjithë përdoruesit të vazhdojnë të përdorin produktet e tyre, të kenë akses në shërbimet e ndihmës pas shitjes, të marrin përditësime të ardhshme të softuerit, përditësimet e sistemit operativ, etj.”

Dalja e OPPO nga tregu francez, së bashku me ndalimin e shitjeve në Gjermani, bëjnë gjithashtu që të mblidhen disa re mbi mundësinë e qëndrimit të OPPO në Itali. Megjithatë, në të kaluarën, BBK Electronics, kompania që zotëron marka të tilla si Realme, OPPO dhe OnePlus, ka konfirmuar se nuk ka ndërmend të largohet nga tregu evropian. Ndërkohë, nyja e lançimit të OPPO Find X6 Pro, e cila mbërriti muaj më parë në Kinë, por që ende nuk ka një dalje të sigurt evropiane, mbetet ende e pazgjidhur.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/01/pas-gjermanise-oppo-ndalon-shitjet-e-smartfoneve-edhe-ne-kete-vend/