Paralajmërimi i Musk për Kinën: ‘një super AI mund të pushtojë vendin’

Disa orë pas lançimit të xAI-t të Elon Musk, mbërrijnë zbulime të rëndësishme nga CEO i SpaceX dhe Tesla për inteligjencën artificiale. Në fakt, afrikano-jugori tha se kishte paralajmëruar liderët kinezë se krijimi i një superinteligjence artificiale mund të uzurponte Partinë Komuniste Kineze.

Zbulimi erdhi gjatë një telefonate në Twitter Spaces dje, ku pronari i Twitter zbuloi se ai kaloi “shumë kohë me disa nga drejtuesit e lartë të Kinës” gjatë udhëtimit të tij në vendin e Dragoit në maj. Këtu, ai me sa duket diskutoi rreziqet e mundshme të AI dhe se si një superinteligjencë artificiale mund të pretendonte gjithashtu për pushtet.

“Mendoj se kam shënuar dhe kam dërguar një mesazh të rëndësishëm. Asnjë qeveri nuk dëshiron të rrëzohet nga një superinteligjencë dixhitale,” tha Musk, sipas të cilit një super AI mund të pushtojë vendin.

Duke folur për kompaninë e re xAI, e cila synon të konkurrojë me OpenAI, Musk tha se qëllimi i saj është “të kuptojë natyrën e vërtetë të Universit. “Unë mendoj se përpjekja për të kuptuar universin do të jetë në favor të njerëzimit, nga pikëpamja që njerëzimi është shumë më interesant se jo-njerëzimi.”


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/13/paralajmerimi-i-musk-per-kinen-nje-super-ai-mund-te-pushtoje-vendin/