OpenAI prezanton aplikacionin zyrtar ChatGPT për iOS

OpenAI ka njoftuar disponueshmërinë e ChatGPT për iOS. Prandaj, aplikacioni lejon aksesin në chatbot popullor nga iPhone dhe iPad, por fillimisht vetëm në Shtetet e Bashkuara. Kompania e drejtuar nga Sam Altman ka premtuar ardhjen e versionit Android dhe zgjerimin në vende të tjera në javët në vijim.

ChatGPT për iOS: sinkronizimi dhe komandat zanore
Pas lançimit publik të ChatGPT, aplikacione të shumta false u shfaqën në dyqane, shumë prej të cilave premtuan akses në shërbim përmes abonimit. Tani më në fund është e mundur të shkarkohet versioni zyrtar i OpenAI. ChatGPT për iOS është falas pa reklama dhe mund të instalohet në iPhone dhe iPad.

Aplikacioni mbështet të njëjtat funksione si versioni i uebit, prandaj ju lejon të merrni përgjigje për çdo temë, por nuk mund të zëvendësojë motorin e kërkimit (Google është ai i parazgjedhur i Safari) pasi qasja në internet nuk mbështetet (as shtojcat). Në vend të kësaj, mund të jetë një alternativë e mundshme për Siri për kryerjen e disa detyrave.

Versioni iOS mbështet sinkronizimin e historisë suaj, kështu që ju mund të rifilloni bisedën në një pajisje tjetër, padyshim duke përdorur të njëjtën llogari. OpenAI ka integruar gjithashtu Whisper, sistemin e njohjes së zërit që ju lejon të përdorni zërin tuaj për të bërë një kërkesë. Abonentët e ChatGPT Plus mund të shfrytëzojnë aftësitë e modelit GPT-4 dhe të marrin përgjigje më të shpejta.

Në fillim theksohet se informacioni i dhënë mund të jetë i gabuar dhe se bisedat përdoren (në mënyrë anonime) për të përmirësuar teknologjinë. Përpunimi kryhet në serverët OpenAI, prandaj kërkohet një lidhje interneti. Siç u përmend, aplikacioni aktualisht është i disponueshëm vetëm në Shtetet e Bashkuara.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/19/openai-prezanton-aplikacionin-zyrtar-chatgpt-per-ios/