OpenAI mbyll përkohësisht ChatGPT për një bug

Natën e kaluar ChatGPT humbi fjalën për një moment. Asnjë përdorues, madje as ata që janë abonuar në abonimin Plus, nuk mund të fillonin një bisedë me chatbot. OpenAI ka njoftuar se shërbimi është çaktivizuar për të rregulluar një gabim. Për shkak të problemit, historiku nuk është aktualisht i disponueshëm.

ChatGPT jashtë linje për shkak të një defekti
Problemi u konfirmua nga OpenAI në orën 9:41 me orën lokale, ose 18:41 në Shwqiperi, siç mund të lexohet në faqen e statusit të shërbimit. Shkaku u identifikua rreth dy orë më vonë.

Rregullimi u publikua në orën 22:12 me orën shqiptare, ndërsa shërbimi u kthye sërish online një orë më vonë. Faqja nuk dha detaje të mëtejshme, por një zëdhënës i OpenAI tha se gabimi i lejoi disa përdorues të shihnin titujt e bisedave në historinë e përdoruesve të tjerë. Për këtë arsye, funksioni është çaktivizuar. Në kolonën e majtë shkruhet:

“Historia është përkohësisht e padisponueshme. Po punojmë për ta rikthyer këtë veçori sa më shpejt të jetë e mundur.”

Defekti ishte i pranishëm në një softuer me burim të hapur, emrin e të cilit OpenAI nuk e ka zbuluar. ChatGPT tani përdor modelin e ri GPT-4 i cili ofron performancë më të lartë se GPT-3.5 e mëparshme dhe mbështetje për imazhe.

DALL-E, shërbimi që gjeneron imazhe nga kërkesat për tekst, gjithashtu kishte disa probleme. Në këtë rast, pati një ulje të kapacitetit dhe një rritje të vonesës për shkak të një baze të dhënash që nuk ishte migruar saktë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/21/openai-mbyll-perkohesisht-chatgpt-per-nje-bug/