OpenAI lançon GPT-4: gjenerata e re e Inteligjencës Artificiale

Pas shenjave të para të ardhjes së GPT-4, tani ka ardhur koha për të hyrë në detajet e lëshimit. Në fakt, u bë njoftimi zyrtar i OpenAI, i cili megjithatë sheh “kufizime” të ndryshme të përfshira të cilat potencialisht mund të frenojnë pak entuziazmin.

Në këtë drejtim, siç raportohet edhe nga Washington Post, si dhe zyrtarizuar përmes blogut zyrtar OpenAI, duke filluar nga mbrëmja shqiptare e 14 marsit 2023, është e mundur të testohet përditësimi ChatGPT GPT-4 duke përdorur abonimin ChatGPT Plus. e cila kujtojmë se ka një kosto prej 20 dollarë në muaj.

Prandaj, tani për tani, përdoruesit me një llogari falas nuk mund të provojnë gjithçka, edhe nëse në njoftimin zyrtar të OpenAI specifikon se shpreson “në një moment të ofrojë një sasi të caktuar pyetjesh falas GPT-4 në mënyrë që edhe ata që nuk kanë një abonim mund ta vërtetojë këtë”. Gjithçka varet nga faktorë të tillë si trafiku, duke pasur parasysh që për momentin edhe abonentët e ChatGPT Plus do të kenë një kufi përdorimi.

“Ne do të rregullojmë kufirin e saktë të përdorimit bazuar në kërkesën dhe performancën e sistemit në praktikë, por presim të jemi shumë të kufizuar për sa i përket kapacitetit (megjithëse do të rritemi dhe optimizojmë gjatë muajve të ardhshëm),” tha OpenAI. Me pak fjalë, tani për tani është një “lançim me pagesë”.

Por cilat janë lajmet e mëdha të GPT-4? Ne i referohemi një modeli multimodal. Kjo do të thotë që ai merr si hyrje tekstin ashtu edhe imazhet, por kthen vetëm tekst. Prandaj, për momentin, kjo është një pyetje pak më e “kufizuar” sesa ajo që u shfaq më parë, në të cilën u referuan edhe përgjigjet e mundshme ChatGPT përmes imazheve dhe videove (të cilat në fakt kishin ngritur tashmë disa dyshime në lidhje me të drejtën e autorit, por është një rrugë që OpenAI nuk po ndjek aktualisht).

Për pjesën tjetër, një listë pritjeje nga ana e API-së për zhvilluesit e hershëm është lëshuar aktualisht, ndërsa detaje të sakta janë lëshuar në lidhje me faktin se GPT-4 është më i besueshëm se GPT-3.5, veçanërisht kur ka një kompleksitet të caktuar. Megjithatë, është vetë OpenAI që pranon se ka ende “halucinacione”. Për më tepër, të dhënat mbi të cilat mund të tërheqë AI janë “ende” që nga shtatori 2021 dhe ky model nuk mund të mësojë nga “përvoja e tij”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/15/openai-lancon-gpt-4-gjenerata-e-re-e-inteligjences-artificiale/