OpenAI kërkon që GPT4Free të mbyllet

GPT4Free është, ose në këtë pikë duhet thënë më mirë se ishte, një projekt me burim të hapur i organizuar në GitHub me synimin për të ofruar një alternativë falas për t’u përdorur ChatGPT. Autori i tij, një student i shkencave kompjuterike i fshehur pas pseudonimit xtekky, do ta kishte zhvilluar atë duke inxhinieruar kundërt OpenAI API. Për këtë arsye duhet theksuar se xtekky nuk është i lidhur në asnjë mënyrë me organizatën që kryeson zbatimin e modelit gjenerues GPT.

GPT4Free: Bisedë falas GPT
Në kohën e shkrimit të këtij postimi, faqja e testimit GPT4Free është ende e disponueshme dhe e përdorshme. Kërkesat mund të dërgohen dhe chatbot jep përgjigje në baza të rregullta. Megjithatë, kur aksesohet nga Google Chrome, shfletuesi mund të shfaqë një paralajmërim sigurie, ndoshta për shkak të zgjerimit të zgjedhur kureshtar për emrin e domenit.

Polemika me OpenAI
Sipas asaj që u deklarua nga krijuesi i saj, OpenAI do t’u kishte dhënë një mandat avokatëve të saj për të kërkuar mbylljen e shërbimit. Në faqen e projektit gjendet një poezi e shkurtër në të cilën shpjegohet “metaforikisht” dinamika e asaj që ndodhi. Nëse lajmi do të konfirmohej, GPT4Free së shpejti mund të zhdukej nga Net, edhe sepse e bazon funksionimin e tij në një “mashtrim” të vogël që synon ndërfaqet programuese OpenAI.

Në fakt, chatbot i bën ata të besojnë se kërkesat e formuluara nga përdoruesit vijnë nga një përdorues që i është bashkuar programit premium OpenAI. Megjithatë, duke vepruar në këtë mënyrë, GPT4Free shkeli klauzolat e shërbimit për përdorimin e API dhe mbyllja e tij ishte pothuajse e dukshme. Në këtë drejtim, duhet të mbahet mend se vetë xtekky kishte parashikuar reagime nga pala tjetër. Meqenëse GPT4Free u krijua për qëllime edukative, ai ende shpresonte që projekti të mbijetonte.

OpenAI ofron kredi falas për ata që kërkojnë qasje në API-të e saj për herë të parë. Megjithatë, kjo e fundit është e kufizuar dhe ka një afat. Në fund të fundit, përdorimi i këtyre ndërfaqeve përfaqëson një nga metodat kryesore të fitimit të parave të shërbimit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/29/openai-kerkon-qe-gpt4free-te-mbyllet/