OpenAI gati për të lançuar GPT store javën e ardhshme

GPT Store u njoftua vitin e kaluar gjatë konferencës së parë vjetore të zhvilluesve të OpenAI, DevDay. Nisja u shty për në dhjetor, pothuajse me siguri për shkak të ndryshimit në udhëheqje që ndodhi në nëntor (me përjashtimin e Sam Altman nga “parajsa”). Por pritja ka marrë fund.

GPT Store i OpenAI po përgatitet për debutimin e tij
Nisja zyrtare e dyqanit online, ku përdoruesit do të jenë në gjendje të ndajnë agjentë të personalizuar të AI bazuar në modelet e gjuhës OpenAI, është planifikuar për javën e ardhshme. OpenAI ia komunikoi këtë me email GPT Builders, pra zhvilluesit e regjistruar në platformë. Në email, OpenAI u kujton zhvilluesve të verifikojnë nëse GPT-të e tyre përputhen me udhëzimet dhe t’i publikojnë ato në Dyqanin GPT, ku mund të shiten dhe të ndahen me përdoruesit e tjerë.

Prandaj, GPT-të ju lejojnë të krijoni me lehtësi agjentë bisedash të personalizuara, pa pasur nevojë për aftësi të veçanta teknike.

Krijimi i GPT Store do të jetë i lehtë cvbv
GPT-të nuk kërkojnë ndonjë aftësi programimi dhe mund të krijohen në modalitetin bazë ose të avancuar, bazuar në nevojat e zhvilluesit. Për shembull, ju mund të trajnoni një robot në librat e gatimit për t’iu përgjigjur pyetjeve rreth përbërësve të recetave specifike. Ose, mund të ngarkoni kodin e pronarit të një kompanie për të gjeneruar kod në përputhje me standardet e brendshme.

Krijimi është i thjeshtë: thjesht përshkruani veçoritë e dëshiruara për GPT-në tuaj në gjuhën natyrore dhe mjeti OpenAI GPT Builder do të kujdeset për gjenerimin e chatbot-it përkatës të mundësuar nga inteligjenca artificiale.

A do të ketë një plan fitimi parash?
Nuk dihet ende nëse GPT Store do të përfshijë menjëherë një sistem të ndarjes së të ardhurave për zhvilluesit. Nëntorin e kaluar, Altman dhe CTO Mira Murati i thanë TechCrunch se nuk kishte ende një plan të përcaktuar për fitimin e parave të GPT. Për më tepër, emaili që njofton nisjen e afërt të dyqanit online nuk i referohet ndonjë fitimi për zhvilluesit.

Prandaj, aktualisht është e paqartë nëse dhe në çfarë mase krijuesit e GPT do të jenë në gjendje të përfitojnë nga shitja e agjentëve të tyre të AI në platformën OpenAI. Do të duhet të presim nisjen zyrtare për të kuptuar nëse format e kompensimit dhe ndarjes së të ardhurave do të prezantohen me zhvilluesit e regjistruar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/06/openai-gati-per-te-lancuar-gpt-store-javen-e-ardhshme/