OnePlus, OPPO dhe Realme nga sot janë sërish kompani të ndara

Pothuajse saktësisht dy vjet kanë kaluar nga bashkimi midis OnePlus dhe OPPO, një moment historik i kërkuar nga gjiganti BBK Electronics për të kombinuar përpjekjet e kërkimit dhe zhvillimit, dhe ne tashmë po dëshmojmë një kthesë po aq epokale. Konglomerati aziatik në fakt ka njoftuar se OnePlus, OPPO dhe Realme do të operojnë si kompani krejtësisht individuale; Paralelisht, Vivo dhe iQOO (marka të tjera nën BBK Electronics) gjithashtu do të rikonfigurohen si entitete konkurruese, pa sinergji prapaskenave.

Gjithçka ndryshon për OnePlus, OPPO dhe BBK Electronics
Siç raportohet nga GizmoChina, markat tani janë krejtësisht të ndara, por nuk është e qartë se cila është shkalla e dallimit midis tyre. OnePlus, OPPO dhe Realme pas bashkimit kanë funksionuar si marka të ndryshme, por shpesh ndajnë dizajne dhe specifikime teknike për pajisjet, thjesht duke i lëshuar ato pas një riemërtimi dhe një ndryshimi të lehtë të mundshëm të estetikës.

Në planin ligjor, spin-off i kompanive duket të jetë një proces logjik në dritën e problemeve të fundit ligjore që lidhen me tregun indian, ku të gjitha markat BBK Electronics janë të suksesshme.

Sipas GizmoChina, në fakt, konglomerati do të kishte zgjedhur individualitetin e plotë të kompanive për shkak të legjislacionit të rreptë kundër gjigantëve të teknologjisë me qendër në Kinë, të akuzuar nga Drejtoria e Inteligjencës së të Ardhurave për praktika të paligjshme tregtare si shkelje doganore, pastrim parash. dhe evazion fiskal. Kohët e fundit, OPPO India u akuzua për evazion doganor prej rreth 531 milion dollarë amerikanë, një goditje e madhe për operacionet e markës brenda kufijve indian.

Duke ndarë kompanitë, BBK Electronics shpreson të mbajë markat aktive jo vetëm në Indi, por edhe në Gjermani, ku kohët e fundit u detyrua të hiqte pajisjet e shitura në faqen zyrtare të OPPO për shkak të një mosmarrëveshjeje për patentën me Nokia.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/08/oneplus-oppo-dhe-realme-nga-sot-jane-serish-kompani-te-ndara/